Monitorizarea activității de transport la S.C. Banc Post S.A.

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere3
1. Studiul, analiza si prezentarea sistemului actual4
1.1 Rolul si pozitia agentului economic in sistemul economico-social national si in ramura de activitate4
1.2 Investigarea sistemului informational actual8
1.2.1 Studiul sistemului de conducere9
1.3 Structura sistemului informational decizional al agentului economic12
1.4 Directii de perfectionare a sistemului14
2. Solutia conceptuala a noului sistem informatic 15
2.1 Orientari generale. Arhitectura noului sistem informatic15
2.2 Personalul de specialitate si utilizatorii viitorului sistem informatic24
2.3 Prioritati privind: dotarea cu echipamente, proiectarea-realizarea si incarcarea bazelor de date, lansarea in executie si apoi in exploatare a aplicatiilor proiectate25
2.4 Estimarea initiala a costurilor pentru necesarul de echipamente26

Extras din proiect:

Obiectivul general al monitorizari activitati de transport la societatea BancPost consta in realizarea unui program eficient pentru gestionarea domeniul de transport la societatea respectiva. Programul realizat urmareste usurarea gestionari bazei de date in domeniul transportului, privind: o mai buna evidenta in ce priveste numarul masinilor, gestionarea carburantului pentru fiecare masina in parte, accesul mai rapid la numele celui care utilizeaza o anumita masina aflata in parcul auto al societati, o evidenta mai buna a kilometrilor parcursi de fiecare masina la sfarsitul fiecarei luni calendaristice.

Primul capitol are ca scop cunoasterea sistemului fizic existent si identificarea problemelor si deficientelor acestuia. Pentru aceasta se recurge la un studiu complex privind activitatile si fluxurile informationale existente, volumul informatiilor prelucrate si aria de cuprindere a sistemului informational.

Pe baza acestui studiu se elaboreaza :

- Rolul si pozitia agentului economic in sistemul economico-social national si in ramura de activitate:

-Istoric

-Scopul si activitatea societatii

-Locul in sfera economica

-Analiza activitatii economice

- Investigarea sistemului informational actual ( studiul caracteristicilor generale, studiul activitatilor, studiul sistemului de conducere, studiul sistemului informational.

- Schemele principalelor fluxuri informationale, principalele colectii de date si informatii.

- Dotarea actuala cu resurse informatice

- Restrictii si cerinte

- Directii de perfectionare

Capitolul 1: Studiul, analiza si prezentarea sistemului actual

1.1 Rolul si pozitia agentului economic in sistemul economico-social national si in ramura de activitate

Istoric

Banc Post a fost infiintata in la 1 iulie 1991, prin Hotarare de Guvern, ca societate pe actiuni cu capital de stat, prin preluarea unei parti din activele companiei publice RomPostTelecom, fiind autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa functioneze ca o banca de tip universal, comercial si de economii.

Banc Post deruleaza operatiuni bancare din luna ianuarie 1992. Activitatea Banc Post a demarat cu un capital social de numai 226 milioane de lei, o retea de 20 de calculatoare, prima sucursala fiind deschisa in Bucuresti. Banc Post a obtinut profit inca din primul an, infiintandu-si in scurt timp sucursale in fiecare resedinta de judet.

in prezent, actionarul majoritar al BancPost este Eurobank EFG, una dintre cele mai mari companii listate la Bursa de Valori din Grecia din punctul de vedere al capitalizarii bursiere si membra a EFG Group din Geneva.

Anul 2007 a insemnat un an de progres in ceea ce priveste procesul de pre-aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Pe de alta parte, a fost un an care a ridicat semne de intrebare vis-a-vis de potentialul sustinerii ritmului inalt de dezvoltare economica a tarii inregistrat in ultimii ani. Astfel, cresterea economica a incetinit, procesul de dezinflatie si-a redus ritmul, iar deficitul de cont curent a crescut sensibil.

Se estimeaza ca PIB a crescut in 2007 doar cu 4,1%, comparativ cu 8,3% in anul 2006, fapt datorat in mare parte agriculturii, care a suferit semnificativ din cauza inundatiilor, si sectorului industrial, care si-a redus contributia in special datorita scaderii productivitatii muncii si a reducerii investitiilor directe. Inflatia in 2007 a fost de 8,6%, din care 6,7% au fost numai preturile de consum administrate.

in cursul anului 2007, Banc Post si-a marit volumul de activitate atat in ceea ce priveste acordarea de credite, cat si in atragerea de resurse. Astfel, totalul creditelor, exprimate in euro, a crescut cu 36%, din care credite acordate companiilor cu 23% si creditele de retail cu 42%, in timp ce totalul depozitelor a crescut cu 46%.

Cresterea volumului de activitate a fost facuta cu respectarea stricta a principiilor de prudentialitate, astfel incat Banc Post si-a mentinut soliditatea financiara. De asemenea, rata de solvabilitate inregistrata la sfarsitul anului 2007 a fost de 25%, cu mult peste media sistemului bancar.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monitorizarea activitatii de transport la S.C. Banc Post S.A..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2008
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
4 146 cuvinte
Nr caractere:
25 284 caractere
Marime:
34.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
firma, transport, monitorizare
Predat:
Facultatea de Informatica Manageriala , Universitatea Romano-Americana din Bucuresti
Materie:
Alte domenii
Profesorului:
Prof. univ. Cezar Mihălcescu
Sus!