Mușchi țigănesc

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Muschiul tiganesc este o specialitate traditionala preparata din muschi file si ceafa. Gustul unic il recomanda pentru mese alese, alaturi de branzeturi si legume proaspete, insa poate reprezenta si o sursa excelenta de energie.

Muschiul tiganesc este unul dintre produsele reprezentative, in sortimentarea specialitatilor. Este preparat din muschi spinali si ceafa de porc, materii prime injectate initial, in sala de transare, cu saramura (8 - 10% din greutate) si introduse apoi in recipienti, unde se realizeaza saramurarea indelungata (4 zile). Dupa aceasta etapa, scurgerea de saramura dureaza 24 de ore. Inaintea unei noi fasonari (cu suprapunerea a cate doua bucati). Se formeaza rulade de cate 50 - 60 cm lungime, care se leaga cu sfoara sau se pun in forme/prese speciale. Muschiul legat se agata pe bete si se aseaza pe carucioare, pentru introducerea in celulele de fierbere. Fierberea (la 100 grade Celsius) dureaza 30 de minute sau circa 1 - 2 ore (la 80 grade). Durata variaza in functie de grosimea bucatilor de carne. Dupa fierbere, muschiul se introduce intr-o baie de sange, fiind apoi reasezat pe carucioare, pentru introducerea in celula de afumare. O ora, este supus hituirii (75 - 95 grade), pana la formarea unei pojghite brun - rosiatice, datorata uscarii sangelui. Dupa hituire, produsul se dirijeaza catre depozitul tampon, pentru racire, apoi spre depozitul de produs finit.

Produsul finit trebuie sa corespunda urmatoarelor caracteristici:

- organoleptice: piese din 2 bucati de ceafa, aproximativ cilindrice, de 20-40 cm lungime;se admite un strat de grasime de 3mm la exterior; suprafata uscata, galben-rosiatica, specifica produsului hituit sau neagra-roscata, specifica produsului muiat in sange si hituit; pe sectiune, tesut muscular de culoare roz, cu marmorare de slanina; se admite un strat subtire de sange coagulat provenit de la tratamentul cu sange; miros si gust specific

-fizico-chimice: apa maximum 62%, grasimi maxim 25%, clorura de sodiu (NaCl)

maxim 3%, nitriti (NO2) maxim 7 mg/100 g produs, substante proteice totale minim 10%.

-microbiologice: conform normelor sanitar si sanitar-veterinare.

-termen de garantie: 3 zile la +2 +5 ? si 75-80% umiditate relativa a aerului

produsului proaspat; consistenta frageda-semitare; fara defecte de natura fizica, chimica si microbiologica.

Consumatorii cu varsta cuprinsa intre 25-34,barbati si femei,sunt cei mai activi cumparaturi,urmati de generatia 35-45 si la diferenta mica ,de generatia 18-24.

Cap. Materiale

Materiale pentru confectionarea ambalajelor

Alegerea materialului folosit pentru ambalaje depinde de mai multi factori, dintre care cei mai importanti sunt:

- Caracteristicile produsului ce urmeaza a fi ambalat;

- Domeniul de utilizare a ambalajului;

- Marimea factorilor care actioneaza asupra produsului in timpul manipularii, transportarii si depozitarii;

- Tehnica de ambalare;

- Destinatia produsului;

- Nivelul de dezvoltare si putere economica;

Materiale termoplastice

Materialele plastice. Ambalajele din materiale plastice au inceput sa fie folosite in perioada anilor 1935 -1950. Dupa anul 1965 exista o adevarata expansiune a acestor ambalaje. In intervalul 1950 -1968, productia si consumul de ambalaje plastice s-a marit de 15 ori. Cu toata expansiunea lor, pretul ramane ridicat din cauza materiei prime (petrolului si derivatelor sale). La confectionarea ambalajelor se utilizeaza urmatoarele materiale plastice:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Muschi tiganesc.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 330 cuvinte
Nr caractere:
25 869 caractere
Marime:
143.78KB (arhivat)
Publicat de:
Florian Albert Morar
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
muschi, produs alimentar, ingrediente
Predat:
Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare , Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara
Specializare:
I.P.A
Materie:
Agronomie
An de studiu:
II
Nota primită:
Nota 9
Sus!