Dezvoltarea economică a turismului din Germania

Previzualizare probleme:

Cuprins probleme:

Introducere 2
CAPITOLUL I
1.1 Istoria Germaniei 3
1.2 Istoria Berlinului 10
CAPITOLUL II
2.1 Geografia Germaniei 14
CAPITOLUL III
3.1 Aspecte generale privind tara 16
3.2 Economia Germaniei 18
3.3 Date economice 19
3.4 Cultura si stiinta 20
3.5 Organizarea politico- administrativa 20
3.6 Papi germani 21
3.7 Guvernul si politica de stat 22
CAPITOLUL IV
4.1 Turismul Germaniei 23
4.2 Atractii turistice 30
4.3 Hoteluri 37
Bibliografie 42

Extras din probleme:

Localizata in centrul Europei, Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea Germania are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului.

Comunitatea si limba germana au aparut cu mii de ani in urma, insa ca tara/teritoriu Germania a aparut abia in 1871, cand, sub conducerea cancelarului Otto von Bismarck s-a format Imperiul German, inglobind partea de nord a Germaniei actuale - Confederatia Germana de Nord (dominata de Prusia), apoi Bavaria (in germana : Bayern) precum si diferite alte regiuni, excluzand insa partile vorbitoare de germana din Austria. Acesta a fost deja cel de al doilea Reich german, tradus de obicei ca << imperiu >>. Primul Reich - cunoscut pentru mult timp drept Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana - provenea din divizarea Imperiului Carolingian in 843, existand sub diverse forme pana in anul 1806. Cel de-al Treilea Reich (si ultimul) a fost cel al nazistilor ; el a durat doar 12 ani, din 1933 pana in 1945.ca si la Marea Nordului.

Germania, care devenise una dintre importantele puteri din Europa, s-a implicat in Primul Razboi Mondial prin aliatul ei Austro-Ungaria (1914). Germania a invadat de cateva ori Franta. Razboiul s-a incheiat in 1918, si, ca una din urmari, imparatul german a fost fortat sa abdice. In Tratatul de la Versailles de dupa razboi, Germania a fost considerata responsabila pentru razboi.

Se crede ca istoria Germaniei de azi a inceput in anul 9 dupa Hristos, cand Arminius, un print al unui trib germanic numit Cherusci, a reusit sa infranga 3 legiuni romane. Inainte de acesta nu se mai stie nimic si, ca urmare, e considerat primul erou german. Dupa aceasta, crearea natiunii germane a durat sute de ani. Cuvantul "deutsch" (german/a) a fost folosit pentru prima oara, probabil, in secolul al 8-lea si initial definea limba vorbita in estul regatului francez. Cu timpul, vorbitorii acetstei limbi si-au atribuit o suprafata in care s-au stabilit toate triburile care vorbeau aceasta limba. Astfel, s-a format asa zisa Deutschland, care nu era inca o tara, ci o aglomerare a triburilor germanice. Totusi, granita din vest a ramas stabila, pe cand cea din est varia, deplasandu-se timp de 900 de ani dupa unire intre raurile Elbe si Saale. Expansiunea s-a oprit in secolul al 14-lea.

Tranzitia din Imperiul Caroligian de est in Imperiul German a inceput in anul 911 cand ducele Conrad I a fost ales drept primul rege german. Incetul cu incetul, succesorul sau a reusit sa organizeze triburile unindu-le, incluzand taxe si facand sa fie recunoscut in intregul imperiu. De atunci, regii se puteau incorona drept imparati. Totusi, pentru a fi recunoscuti, imaparatii trebuiau sa fie incoronati de catre Papa la Roma. In 1075, datorita unei dispute intre Henry IV si Papa Grigore al VII-a, au inceput o serie de razboaie civile care nu recunosteau puterea Bisericii. Ca urmare, desi tarziu, Martin Luther contesta puterile Bisericii infiintand Biserica Protestanta, care contrazicea doctrina si modul de lucru al Bisericii de la Roma. Dupa nenumarate conflicte si discutii Biserica in sfarsit a recunoscut celelalte 2 religii protestante, in 1555.

Dupa 4 secole nelipsite de conflicte, razboaie si revolutii, in 1914 urmasul la tronul Austriei este asasinat. In aceasta crima, Germania si imperiul Austro-Ungar au vazut un motiv perfect pentru a declara razboi. Unicul lor scop era expansiunea Imperiului German si cucerirea Frantei. Dupa infrangerea definitiva de la Marne, Germania a avut cel mai mult de suferit iar imperiul Austro-Ungar s-a destramat. Prin Sistemul de Tratate de la Versailles, s-a urmarit plata daunelor de catre Germania, desfiintarea serviciului armat obligatoriu, restrangerea granitelor Germaniei precum si interzicerea producerii de armament. Dar infrangerea militara si economica insemna si o prabusire politica : Germania devine republica, numindu-se acum Republica de la Weimar.

Dupa alti cativa ani, Adolf Hitler reia ideea unui Imperiu German si reuseste sa ajunga conducatorul Republicii pe care o transforma intr-o tara cu un regim extrem de dreapta pe care incearca sa o transforme intr-un al III-lea Reich German. Dupa ce si aceasta incercare esueaza, Germania e impartita in doua : Germania de est devine un stat comunist sub ocupatie sovietica, pe cand cealalta devine o republica parlamentara, Republica Federala Germania. In 1990, dupa ce guvernul comunist se prabuseste, Germania se reuneste. Germania este in nnual impartita in 16 land-uri: Baden-Wurttemberg, Bavaria, Brandenburg, Hesse, Saxonia Joasa, Pomerania Mecklenburg-Vestica, Rhine Westphalia de Nord, Rhineland-Palatinate, Saarland, Saxonia, Saxony-Anhalt, Schleswig-Holstein si Thuringia, fiecare avand propriul sau parlament. Printre acestea se afla si orase-state : Berlin, Bremen si Hamburg.

Unii politicieni considera ca conditiile grele impuse Germaniei prin Tratatul de la Versailles din 1919 si problemele economice

Bibliografie:

1. Bran Florina, Dinu Marin, Simon Tamara (1997), Turism rural, Edit. Economica, Bucuresti

2. Bucur-Sabo Mariana (2003), Marketing turistic si Ecomarketing turistic, Edit. Fundatiei Academiei ,,Gh. Zane", Iasi

3. Candea Melinda, Esdeli George, Simon Tamara (2001), Romania. Potential turistic si turism, Edit. Universitara din Bucuresti, Bucuresti

4. Chirita Viorel (2003), Depresiunea Dornelor - studiu fizico-geografic, Edit. Universitara din Suceava, Suceava

5. Cianga Nicolae (1997), Turismul din Carpatii Orientali, Edit. Presa Universitara Clujeana, Cluj-Napoca

6. Ciobanu I. (1998), Management strategic, Edit. Polirom, Iasi

7. Cosmescu Ioan (1998), Turismul, Edit. Economica, Bucuresti

8. Deaconu Alexandrina (1998), Economia intreprinderii, Edir. Didactica si Pedagogica, Bucuresti

9. Erdeli George, Istrate Ioan (1996), Potentialul turistic al Romaniei, Edit. Universitara din Bucuresti, Bucuresti

10. Gherasim Toader, Gherasim Daniel (1999), Marketing turistic, Edit. Economica, Bucuresti

11. Gruiescu Ioan S. (1997), Marketing in economia turismului, Edit. Universitara din Bucuresti, Bucuresti

12. Marton Alexandru (2000), Ecologie si turism. Ecoturism, Edit. Mirton, Timisoara

13. Morariu Daniela, Weizz Janeta (2003), Economia turismului, Edit. Eurostampa, Universitatea Crestina ,,Dimitrie Cantemir", Timisoara

14. Puiu Tacu Al. - coord (2001), Turism rural - Actualitate si perspectiva, Edit. Pan Europe, Iasi

- coord (2002), Turismul rural romanesc, Edit. Pan Europe, Iasi

15. Snak Oscar, Baron Petre, Neacsu Nicolae (2001), Economia turismului, Edit. Expert, Bucuresti

16. Ungureanu Danut (2002), Management turism rural si agroturism montan - curs CEFIDEC

17. Vlasceanu Gh., Ianos Ioan (1998), Orasele Romaniei, Edit. Odeon, Bucuresti

Descarcă probleme

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvoltarea economica a turismului din Germania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
73 696 cuvinte
Nr caractere:
765 107 caractere
Marime:
13.07MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Probleme
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Economie, turism, Venituri, germania
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!