Curs / Merceologie / Facultate
1.CODIFICAREA MARFURILOR (tipuri de coduri, elemente definitorii ale codurilor, metode de imprimare a codurilor, metode de citire a codurilor cu bare, avantajele utilizarii codurilor); 2.CALITATEA PRODUSELOR SI SERVICIILOR (Conceptul de calitate, Factorii de influenta ai calitatii,...
Referat / Merceologie / Facultate
1. Istoria comertului Istoria comertului incepe in antichitate, cand oamenii faceau schimburi de produse sau animale.Acest schimb se numea troc.Mai tarziu, pentru a usura comertul, oamenii au inventat banii, care aveau rolul unui intermediar.Atunci bunurile erau comercializate in...
Seminar / Merceologie / Facultate
Fructele simburoase se caracterizeaza printr-un colorit placut, sunt suculente, bogate in glucide, usor asimilabile. Fructe din aceasta grupa sunt valoroase datorita continutului in substante minerale (Fe, P, K, Na, Ca) si in vitaminele A,C si E. Pe linga aceasta ele mai sunt si o “arma...
Seminar / Merceologie / Facultate
Arbusti fructiferi se cultivă pentru fructele sale deosebit de apreciate atât pentru consumul în stare proaspătă, cât şi pentru industrializare sub formă de dulceaţă, compot, gem, sirop, suc, îngheţată etc.fiind foarte apreciate datorită calităților gustative ale fructelorDeasemenea au...
Referat / Merceologie / Facultate
Introducere Pestii reprezinta clasa cea mai numeroasa de animale vertebrate acvatice. Traiesc si se reproduc in apa. Au corpul acoperit de regula cu solzi, se deplaseaza cu ajutorul inotatoarelor si a cozii, respira prin branhii. Tonul este o grupa de pesti rapitori marini teleosteeni...
Referat / Merceologie / Facultate
Introducere Prezenta lucrare își propune analiza etichetării mărfurilor, fiind structurată în cinci capitole. Am ales această temă, datorită faptului că informarea consumatorilor este un drept fundamental. Informarea consumatorilor apare, mai presus de orice, ca un fenomen de deplină...
Curs / Merceologie / Facultate
Noţiunea de expertiză merceologică Expertiza reprezintă acel mijloc de probă prin care, in baza unei cercetări metodice folosind procedee ştiinţifice, expertul aduce la cunoştinţa organului care l-a imputernicit concluzii motivate ştiinţific cu privire la faptele pentru a căror...
Laborator / Merceologie / Facultate
LUCRAREA NR. 1 MĂSURĂTORI DE PRECIZIE CU ŞUBLERUL ŞI MICROMETRUL Pentru măsurarea dimensiunilor liniare şi pentru determinarea abaterii de la forma geometrică a pieselor, ambalajelor sau a altor obiecte se folosesc diferite instrumente de măsură care se deosebesc între ele prin...
Referat / Merceologie / Facultate
BĂUTURILE NEALCOOLICE Băuturile nealcoolice fac parte din categoria mărfurilor alimentare și cuprind o mare varietate sortimentală cu perspective de diversificare continuă, datorită nivelului înalt al solicitărilor cumpărătorului. Tipurile principale de băuturi nealcoolice sunt: ape...
Referat / Merceologie / Facultate
1. Introducere Un produs îşi îndeplineşte cu adevarat rolul în momentul în care satisface nevoia consumatorului care l-a cumpărat.În condiţiile contemporane, drumul de la producător până la consumator nu este unul simplu, nici scurt, nici ieftin.Acesta este motivul pentru care legătura...
Referat / Merceologie / Facultate
Introducere Dintotdeauna, maslinul a fost un simbol al sanatatii, un aliment-vedeta in toate anotimpurile, ideal pentru vegetarieni si pentru persoanele care postesc. Am ales acest aliment deoarece pe langa calitatile enumerate mai sus este si unul accesibil. Desi este consumat in...
Referat / Merceologie / Facultate
Introducere Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci și un simbol al civilizației, o artă ai cărei maeștri erau respectați si aproape temuți, fiind văzuți în Antichitate ca deținători ai tainelor zeilor, iar mai apoi, în Evul Mediu, devenind nu...
Referat / Merceologie / Facultate
Laptele şi produsele din lapte Laptele şi produsele lactate au o pondere majoră in raţia umană şi ocupă locul al doilea după. pâine. Aceste produse prezintă şi cea mai accesibilă,sursă de proteine de provenienţă animală pentru oameni i de toate vârstele. Afară de aceasta, lapteie şi...
Proiect / Merceologie / Facultate
Laptele si produsele obtinute din el contin majoritatea substantelor nutritive necesare organismului, intr-o proportie echilibrata, si sunt bine asimilate de catre organism. Laptele si majoritatea produselor lactate poseda proprietati dietetice. Laptele de vaca contine 3% proteine cu...
Proiect / Merceologie / Facultate
Materia prima o reprezinta strugurii. In functie de insusirile tehnologice , strugurii pot avea urmatoarele destinatii: consum in stare proaspata, vinificatie, industrializare (producerea de stafide, sucuri, dulceturi, compoturi si musturi concentrate). Un strugure este compus din...