Universul creației lui Dumnezeu

Previzualizare licența:

Extras din licența:

Dintotdeauna omul si-a pus intrebarea cauzelor existentei, a avut imboldul de a explica si de a intelege ceea ce este necunoscut sau dificil de inteles. Orice folclor abunda in date si informatii despre originea si istoria lumii. Cel mai adesea, existenta lumii a fost considerata ca un fapt de la sine inteles, intrucat lumea ar exista ca atare dintotdeauna. Despre originea omului au aparut nenumarate legende. Religii si filozofii, din antichitate si pana astazi, au adoptat diferite raspunsuri la intrebarile legate de cauza si existenta lumii.

Originea lumii l-a preocupat intotdeauna pe om si, in timp, acestei probleme i s-au dat diferite raspunsuri, care ilustreaza permanenta si universalitatea intrebarilor privind originile. Astfel, unii filozofi au spus ca lumea se confunda cu Dumnezeu (panteismul) sau ca este o emanatie din Dumnezeu. Dupa altii, lumea este cauzata de doua principii eterne: Dumnezeu si materia (dualismul). In fine, alte raspunsuri exclud originea transcendenta a lumii, aceasta nefiind altceva decat produsul unor legi inerente materiei, care este necreata, deci eterna (materialismul)

Revelatia divina supranaturala ne arata ca lumea este opera lui Dumnezeu, creata nu dintr-o materie coeterna cu El, ci din nimic. Creatia nu este expresia unei necesitati interne sau externe. Dumnezeu creeaza in mod liber si din iubire, motiv pentru care, in integralitatea sa, creatia este destinata indumnezeirii.

Descarcă licența

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Universul Creatiei lui Dumnezeu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
87 pagini
Imagini extrase:
87 imagini
Nr cuvinte:
30 450 cuvinte
Nr caractere:
141 910 caractere
Marime:
104.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Licența
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
religie, creatie
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!