Licența / Industria Alimentară / Facultate
Obiectivul proiectat este o linie tehnologica de de prelucrare a laptelui de vaca in vederea prelucrarii acestuia, pentru a se obtine mascarpone. Laptele - materie prima are un continut de grasime de 4 %. Capacitatea de productie a liniei tehnologice pentru obtinerea de mascarpone va...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Sa se proiecteze o unitate de prelucrare a laptelui care sa pelucreze zilnic in medie 10 tone lapte materie prima.Materia prima se va prelucra in proportie de 50 % pentru obtinerea laptelui de consum, iar 50% pentru obtinereaiaurtului probiotic. 2. Obiectivul proiectului Obiectivele...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Cuvantul englezesc ,,tofu" vine de la japonezul ,,tofu", care la randul sau deriva din chinezescul ,,doufu". Desi in ambele limbi caracterele luate impreuna se traduc prin ,,cheag de boabe", sensul literal al caracterelor individuale este ,,boaba" si ,,inchegat". Tofu este originar...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Sa se proiecteze o unitate de prelucrare a laptelui care sa pelucreze zilnic in medie 10 tone lapte materie prima. Materia prima se va prelucra in proportie de 50 % pentru obtinerea laptelui de consum, iar 50% pentru obtinerea iaurtului probiotic. 2. Obiectivul proiectului Obiectivele...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
a) Necesitate Fructele au o compozitie chimica complexa, continand principalele grupe de substante organice (glucide, zaharuri, acizi grasi, grasimi, proteine, substante tonoide, arome, vitamine, etc.) si substante minerale ( cu compusi de K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Al, Mu, P, S, Zu, etc)...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
MEMORIU JUSTIFICATIV Mi-am ales aceasta tema datorita placerii de a citi si de a descoperi lucruri noi despre alimentul cel mai des utilizat de populatie si anume painea axandu-ma in acest proiect pe "painea de secara''. Proiectul contine un numar de pagini in care sunt evidentiate...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Capitolul 1 Compozitia si proprietatile laptelui de vaca Laptele este un lichid de culoare alb-galbuie, care se obtine prin mulgerea completa si neintrerupta a animalelor sanatoase, hranite si ingrijite in mod corespunzator. Prin lapte, se intelege, in general, laptele de vaca; cand...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
CAPITOLUL 1 STUDIUL DOCUMENTAR PRIVIND DEPOZITAREA CARTOFILOR 1.1 Consoderatii generale ale cartofului Cartoful (Solanum tuberosum) este o planta erbacee din familia solanaceelor, cu flori albe sau violete si tulpini subterane terminate cu tuberculi de forma rotunda, ovala sau...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
INTRODUCERE Produsele lactate acide sunt extrem de populare in intreaga lume atat datorita caracteristicilor senzoriale placute, cat si potentialului pe care il au pentru mentinerea si chiar imbunatatirea sanatatii consumatorilor. Consumul de produse lactate in general si de produse...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
ISTORIC Oamenii mananca paine de mai bine de 8000 de ani.Meseria de brutar a aparut cu 6000 de ani inainte de Hristos, in epoca numita de istorici era pietrei slefuite. De altfel, piatra a fost materialul din care oamenii acelor timpuri si-au confectionat primele dispozitive de...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Tehnologia vinului sau oenologia este stiinta care se ocupa cu studiul proceselor fizico-chimice si tehnologice, utilizarea la prepararea, stabilizarea, maturarea si valorificarea superioara. Oenologia este o stiinta complexa care implica vaste cunostinte de ampelografie, viticultura,...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Acest proiect contine o scurta prezentare a biotehnologiei de obtinere a vinurilor de desert oxidate chimic. Am ales pentru aceasta tema un vin cu specific portughez, si anume vinul de Porto. Lucrarea de diploma a fost elaborata luand in considerare o structura orientata pe doua...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
CAPITOLUL 1 Alimente functionale Produsele functionale sunt alimente sau compusi dietetici (nutraceutice) care dincolo de nutritia de baza, aduc beneficii sanatatii,. Sunt produse destinate prevenirii sau tratamentului unor afectiuni, fie prin corectarea unor tulburari metabolice, fie...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Un cuptor este o instalație de încălzire a unui produs pentru a-l supune, în timpul încălzirii sau după, la transformări fizice sau chimice. Este format dintr-o incintă cu pereți izolanți din punct de vedere termic și o sursă de căldură. Cuptorul este folosit pentru...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
PARTEA I CONSIDERAȚII GENERALE INTRODUCERE Carnea de pasăre are un rol important în alimentația omului, deoarece are o calitate superioară, în comparație cu celelalte animale producătoare de carne, care prezintă avantajul de a livra carne proaspătă care conține proteine și grăsimi...