Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Croaziera ,,MISTERUL PIRAMIDELOR"

VAS DE CROAZIERA 5*

Plecari in fiecare zi de MIERCURI.

Compania aeriana: Tarom

Cluj 11.25 - Hurghada 14.55 / Hurghada 07.00 - Cluj 10.35

Pret : 500 euro

Bilet avion 200 euro

Ziua 1. Intalnire in Bucuresti/Cluj cu reprezentantul agentiei de turism. Decolare cursa charter. Sosire in Hurghada. Formalitatile de primire a vizei. Transfer la hotel si cazare.

Calatorie cu jeepul in desert. Vizitarea unui sat beduin si plimbare cu camila.. Excursia se incheie cu o cina traditionala si dansuri beduine. Pretul include: plimbarea cu jeepul, cina, ghid local si insotitor de grup roman

Ziua 2. Plecare dimineata foarte devreme (mic dejun la pachet). Transfer Hurghada-Luxor-Aswan cu autocar cu aer conditionat, cu scurte opriri pe traseu. Vizitarea Obeliscului Neterminat si a Marelui Baraj de la Aswan.

LUXOR : Orasul cu 70.000 de locuitori este situat pe locul uriasei capitale a Noului Imperiu cu 1 milion de locuitori, Orasul cu Osuta de Porti a lui Homer, Theba (numele original:Uaset).

Este unul dintre cele mai vechi orase, are peste 7.000 de ani. Anii de glorie ai orasului au fost in timpul dinastiilor XVII si XIX cand a fost capitala imperiului.

Pe locul Templului Luxor inca din perioada Imperiului Mijlociu se afla un locas de cult pe care mai tarziu s-a construit haremul lui Amon Deli, uriasa curte a lui Ramses al II-lea, randul de stalpi a lui Amenhotep al III-lea. Tot o opera a arhitecturii este si templul lui Thutmozis.

Acest templu este legat de Templul Karnak de drumul sfinxilor (3 km). Templul Karnak este alcatuit din mai multe locase de cult, fara dubii este cel mai mare grup de monumente istorice (pe teritoriul sau ar incapea de 40 de ori Coloseul din Roma).

Este probabil ca s-au inceput constructiile inca de pe vremea Imperiului Antic. In timpul dinastiei a X-a s-a construit prima cladire care servea ca locas de cult in cinstea zeului Montu.

Incepand cu aceasta perioada si pana in vremea Ptolemailor, chiar pana la vremea ocuparii Romane au continuat constructiile. Cu toate acestea unele parti ale templului nu au fos niciodata finalizate.

Intre timp si unele parti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Egipt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 581 cuvinte
Nr caractere:
12 866 caractere
Marime:
20.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
piramide, istorie, egipt
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!