Proiect de Dezvoltare Locală

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Proiect iniţiat de: C... D...

masterand, Universitatea „Dunarea de jos”din Galati

Date de contact: Republica Moldova, r. Cahul, str. B.P.Haşdeu nr.1

tel. (0299) 2 9101

mob. 078678574

e-mail: d_c@yahoo.com

Titlul proiectului: Patenouar tectonik-ice

Chiar și pentru oamenii ce duc vieți fericite și normale vin momente în viață cînd totul pare plictisitor și obișnuit. Deși e bine să știi cum va fi a doua zi și ce așteptări să ai de la aceasta, prea multă predictibilitate te poate lăsa neinspirat. Dar noi știm cum să scăpăm de rutina zilnică, chiar dacă e pe cîteva momente. Răspunsul este, evident, căutarea distracției, acel fior de noutate și surpriză ce pune adrinalina în mișcare.

Cum aducem distracția noastră? Ne uităm la un film, călătorim, facem sport sau încercăm ceva nou. Dar ce ar fi dacă am merge la un patenouar? Un loc unde distracția se amestecă cu fantezia... să închidem ochii pentru o clipă și să ne imaginăm pe un patinouar, cu toate distracțiile posibile (inclusiv sporturile ce pot fi practicate pe ghiață), cum doar la televizor mai apare.

Distracţia a încetat să mai depindă de capriciile unei ierni care îşi face apariţia subit doar pentru a te lăsa cu ochii în soare... Vrei sa patinezi la discreţie ? Indiferent de anotimp, de soare, de zăpada, de loc? Atunci distracţia îţi bate la uşă cu formele, mărimile și culorile la care copilul din tine visează... Suprafaţa sintetică tectonik-ice face ca distracția specifică anotimpului fulgilor de nea să te bucure şi vara şi tot timpul anului. Nu mai pui patinele în cui niciodată.

Gheaţa sintetică se foloseşte în principal pentru patinajul recreativ, patinajul artistic sau hocheiul de amatori. Sportivii profesionişti patinează pe gheaţa sintetică la antrenamente. Artiştii profesionişti folosesc gheaţa sintetică în spectacole de patinaj “pe gheaţa”.

Rezumatul proiectului:

În cadrul acestui proiect mi-am propus să vin cu ideea de a construi în orașul Cahul un patenouar cu geață sintetică, care să funcționeze anul împrejur, ca mai apoi, în conformitate cu rezultatele obținute să se creeze astfel de patenouare și în alte orașe. Acest patinouar poate fi folosit atît pentru a se distra cît și pentru a fece sport, cum ar fi hocheiul și dansul pe ghiață, care în Regiunea de Sud lipsește în unanimitate.

Proiectul urmează să fie realizat cu ajutorul companiilor locale și a uneia din România.

Domeniul major de intervenţie: Lansarea unei afaceri profitabile.

Obiective specifice:

• Dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale;

• De a dărui distracție și placere populației orașului Cahul și a oaspeților acestuia;

• Practicarea sportului pe ghiață (hocheiului și a dansului pe ghiață);

• Organizarea competițiilor sportive pe ghiață;

• Crearea de noi locuri de muncă;

• Contribuție la dezvoltarea orașului Cahul și a Regiunii de Sud.

Cerințe generale:

Pentru realizarea proiectului este necesară existența unei suprafețe de teren plane pe care va fi amplasat patenoarul. Aici avem nevoie de acordul Autorităților Publice cu privire la oferta de teren, deoarece s-a ajuns la concluzia că amplasamentul potrivit este terenul unde fusese Lacul Sărat, care în prezent nu este exploatat, dar care are o localizare favorabilă pentru dezvoltarea de astfel de complexe.

Profil tectonik-ice:

Un patinoar cu gheaţă sintetică tectonik-ice poate fi exploatat comercial tot timpul anului. Este teribil de eficient financiar şi permite recuperarea rapidă a investiţiei iniţiale. Este accesibil ca preț și crește mult valoarea percepută de client.

Gheaţa sintetică tectonik-ice™ (marcă inregistrată) este cea mai bună alternativă la ora actuală la gheaţa naturală. Tehnologiile moderne permit realizarea unor suprafeţe sintetice pe care alunecarea patinelor are un comportament similar celui obtinut la alunecarea pe gheaţa naturală. Corect întreţinută gheaţa sintetică își păstrează caracteristicile neschimbate pe toata durata de viaţă.

Alunecarea este circa 90% din cea a gheţii artificiale proaspăt lustruită. In timp ce gheaţa naturală dupa cîteva ore de patinaj ajunge la 80% din caracteristicile iniţiale (și trebuie din nou lustruită) gheaţa sintetică îşi păstrează constant alunecarea. Rezistența mecanică a suprafeţelor sintetice tectonik-ice la factorii distructivi este remarcabilă. Nu pot fi sparte sau crăpate, nu corodează și sunt rezistente la agenți chimici. In plus, un factor extrem de important întregul sistem tectonik-ice nu este absolut deloc poluant comparativ cu sistemele clasice frigorifice, recunoscute pentru înaltul grad de poluare pe care îl generează.

Insă cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice tectonik-ice este că pot fi patinate în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranţa excepțională a suprafeţelor sintetice tectonik-ice faţă de temperatura – utilizare între -40ºC și +40ºC – le recomandă înaintea alternativei clasice, gheaţa naturală.

Criterii de acceptare a proiectului:

Necesitatea dezvoltării continue a unei societăți este dată de nevoile nelimitate ale populației acesteea. În prezent, orașul Cahul este cel mai mare centru economic, cultural și curativ din sudul Republicii Moldova cu o populație de circa 48.0 mii locuitori, dintre care 86,75% (41640 pers.) sunt persoanele cu vîrsta pînă la 60 de ani.

Situația existentă la moment este una dificilă pentru majoritatea locuitorilor, astfel stresul este o parte inevitabilă a vieții noastre. Din cauza stresului, se pot dezvolta diferite probleme de sanătate și probleme psihologice, care ar putea afecta negativ viețile noastre personale. Stresul ne poate impiedica să ne folosim de abilitățile noastre și de a ne folosi competențele la capacitate maximă.

Avînd în vedere toate aceste efecte negative ale stresului, unele companii (mai puțin din țara noastră) deruleaza programe privind managementul stresului la locul de munca, dar dacă te simți stresat, este posibil să reduci chiar tu nivelul de stres fără să-ți afectezi munca ta zilnică. Probabil cea mai sigură cale pentru a scapă de stres este prin distracție.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Dezvoltare Locala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 585 cuvinte
Nr caractere:
21 229 caractere
Marime:
66.09KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Popa Andrei
Sus!