Schema de proces pe operații

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

OBIECTIVELE LUCRARII

- Cunoasterea si insusirea tehnicii de realizare a schemei de proces pe operatii.

- Exemplificarea modului de utilizare a unei scheme de acest tip.

- Rezolvarea unei aplicatii individuale utilizand exemplul prezentat.

2.2 NOTIUNI TEORETICE

Schema de proces pe operatii reprezinta sinoptic activitatile de tip operatie si / sau control din cadrul unui proces tehnologic de realizare a unui produs, in vederea stabilirii unei succesiuni optime a lor. Realizarea acestor scheme consta in reprezentarea grafica a succesiunii activitatilor mentionate, cu marcarea punctelor de introducere a materialelor si elementelor componente ale produsului in cadrul procesului. Fiecare activitate evidentiata pe schema este insotita de timpul necesar efectuarii si locul executarii ei. In punctele de introducere a materialelor sau elementelor componente ale produsului se va preciza si cantitatea introdusa.

Constructia unei S.P.O. se realizeaza pe o foaie de dimensiuni adecvate si incepe prin reprezentarea din marginea din dreapta hartiei a elementului component principal al produsului. Se considera element component principal (de baza) al produsului elementul (reperul) asupra caruia se executa cele mai multe activitati de tip operatie si / sau control. La intocmirea S.P.O. se va lucra pe verticala, de sus in jos, continuand reprezentarea cu celelalte materiale si elemente componente ale produsului spre stanga, in ordinea prevazuta de procesul tehnologic.

Numerotarea activitatilor evidentiate in schema (operatii si controale) se va face separat. Se incepe cu prima operatie / control efectuata asupra elementului principal si se continua pana in punctul in care se asambleaza primul element component pe elementul de baza. Apoi, numerotarea continua cu prima operatie / control efectuata asupra acelui element s. a. m. d. Dupa ce s-au numerotat toate operatiile / controalele efectuate asupra elementelor care se asambleaza la acest element, numerotarea continua de la punctul de asamblare a acestui element pe elementul de baza, in jos. Daca anumite operatii sau controale au loc in paralel, acestea se reprezinta prin linii verticale paralele.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Schema de proces pe operatii .doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 473 cuvinte
Nr caractere:
8 521 caractere
Marime:
30.40KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Management
Tag-uri:
Schema de proces pe operatii, Tehnica
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!