Arbori Probleme Propuse

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Grupa 311CA - semigrupa a

Sa se implementeze un program C care construieste un arbore binar de cautare cu chei de tip caracter, utilizând functiile discutate în curs (modificate corespunzator tipului cheilor) si salveaza arborele într-un fisier din catalogul curent al carui nume este dat ca parametru în linia de comanda. Pe lânga cheie, fiecare nod mai contine si o informatie de tip întreg. Parcurgerea arborelui se va face SDR, iar scrierea în fisier se va face fara reveniri. În fisier va fi un arbore, nu o lista de chei. Pointerii vor fi valoarea offset-ului la care s-a scris informatia. În fisier se scriu numai informatiile asociate nodurilor, nu si cheile. Un al doilea program va trebui sa refaca în memorie arborele salvat în fisier, parcurgând arborele din fisier RSD. Arborele binar rezultat va avea chei de tip întreg, aceeasi structura ca cel initial, dar nu va mai fi arbore de cautare. Numele fisierului din catalogul curent este dat ca parametru în linia de comanda. Pe ecran se vor tipari numai cheile.

Grupa 311CA - semigrupa b

Sa se implementeze un program C care primeste la intrare un fisier continând un text cu cuvintele separate prin unul sau mai multe spatii, '.' ',' ';'. Numele fisierului se va da ca argument în linia de comanda. Programul va construi un arbore binar de cautare cu chei unice, în care cheile sunt cuvintele din text. Fiecare nod mai contine o informatie care pastreaza frecventa aparitiei cuvântului respectiv în text. Dupa parcurgerea textului si afisarea arborelui obtinut, se va parcurge arborele SDR, se vor scoate rând pe rând toate nodurile din el si se va construi cu ele un arbore binar de cautare în care cheile sunt frecventele aparitiilor cuvintelor. Prin parcurgerea corespunzatoare a acestui arbore, se vor afisa cuvintele în ordinea descrescatoare a frecventei aparitiei lor în text (se vor afisa dubleti <cuvânt, numar aparitii>).

Grupa 312CA

Sa se implementeze un program C care ofera printr-un meniu operatii de cautare si inserare în arbori AVL. Fiecare nod din arbore, pe lânga cheia de tip întreg va contine si o informatie (de tip sir de maxim 20 caractere), care va fi afisata în momentul gasirii cheii. Cautarea se va face utilizând o functie iterativa. În cazul operatiei de inserare se va preciza atât cheia, cât si informatia asociata. Operatia de inserare trebuie sa pastreze caracterul de arbore AVL. Dupa fiecare inserare se va afisa arborele (numai cheile), pentru a verifica corectitudinea functiilor implementate. Pot fi utilizate sau adaptate functii implementate pentru lucrul cu arbori binari de cautare.

Grupa 313CA

Sa se implementeze un program C care lucreaza cu arbori AVL, în care executa operatii de cautare si stergere a unor noduri, precizate prin cheia lor. Fiecare nod din arbore, pe lânga cheia de tip caracter, va contine si o informatie de tip întreg, care va fi afisata în momentul gasirii cheii. Cautarea se va face utilizând o functie recursiva. Operatia de stergere va trebui sa stearga efectiv nodul din arbore si sa pastreze proprietatea de arbore AVL. Dupa fiecare stergere se va afisa arborele, pentru a verifica corectitudinea functiilor implementate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Arbori_probleme propuse.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9.2/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 469 cuvinte
Nr caractere:
7 120 caractere
Marime:
12.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Logică
Predat:
la facultate
Materie:
Logică
Sus!