144 de laboratoare pentru Facultate din domeniul Industria Alimentară

Laboratoare / Industria Alimentară / Facultate

  • Imagine document Carnea și subprodusele din carne

    Carnea și subprodusele din carne

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    1. Carnea provenita din macelarii Carnea este un aliment indispensabil omului, datorita componentelor nutritiva pe care le contine si rolul acestora pentru organism. Carnea constituie o sursa importanta de proteine, care se apropie mult de structura proteinelor din corpul uman si de...

    17 pagini docx
  • Imagine document Istoricul și evoluția parfumurilor

    Istoricul și evoluția parfumurilor

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    « Parfumul este un poem silenţios, parte a limbajului invizibil al corpului. Ne poate însori zilele, bântui nopţile şi însoţi lanţurile amintirilor. » Michael Edwards Cuvântul parfum, folosit în zilele noastre, provine din limba latina "per fumus" și înseamnă "prin fum".Conotatia...

    13 pagini doc ppt
  • Imagine document Industrie alimentară

    Industrie alimentară

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Faina 28 % gluten umed faina alba P1 30 % gluten umed faina alba P2 22 mm – diametru initial faina alba P1 23 mm – diametru initial faina alba P2 ID = Indicele de deformare ID = d2 - d1 , mm d1 = diametrul initial al sferei de gluten , mm d2 = diametrul final al sferei de...

    7 pagini docx
  • Imagine document Biochimia Produselor Alimentare

    Biochimia Produselor Alimentare

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Identificarea vitaminei A Principiul metodei: Metoda de identificare se bazeaza pe reactia de culoare pe care o prezinta ß carotenul in prezenta acidului percloric(se formeaza compusi de culoare albastra) pentru ca lipidele impiedica aceasta reactive. Este necesara saponificarea...

    25 pagini docx
  • Imagine document Prepararea și determinarea titrului unei soluții de NaOH

    Prepararea și determinarea titrului unei soluții de NaOH

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Prepararea şi determinare titrului unei soluţii de NaOH aproximativ 0,1N Pentru a prepara 1000 ml soluţii 0,1N se vor cântarii 40,005 x0,1=4,0005g NaOH pentru 1000ml soluţie. cn=0,1 echivalenti /l (0,1N) MNaOH =EgNaOH =ANa+AO+AH=23+16+1=40g 1000 ml soluţii 0,1N de NaOH conţin ≈ 4g...

    6 pagini doc
  • Imagine document Chimie

    Chimie

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Lucrarea 1 Prepararea şi determinare titrului unei soluţii de NaOH aproximativ 0,1N Pentru a prepara 1000 ml soluţii 0,1N se vor cântarii 40,005 x0,1=4,0005g NaOH pentru 1000ml soluţie. cn=0,1 echivalenti /l (0,1N) MNaOH =EgNaOH =ANa+AO+AH=23+16+1=40g 1000 ml soluţii 0,1N de NaOH...

    14 pagini doc
  • Imagine document Determinarea culorii și turbidității produselor alimentare

    Determinarea culorii și turbidității produselor alimentare

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Difuzia luminii Atunci când o radiaţie electromagnetică străbate un fluid ce conţine diverse particule în suspensie, apar simultan mai multe fenomene, şi anume: difuzia radiaţiei, absorbţia, reflexia şi /sau difracţia radiaţiei incidente, fluorescenţa. În funcţie de condiţiile...

    23 pagini ppt
  • Imagine document Întreținerea și repararea echipamentelor din industria alimentară

    Întreținerea și repararea echipamentelor din industria alimentară

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    1. RECONDIŢIONAREA PIESELOR PRIN SUDARE În cazul recondiţionării pieselor utilajelor agricole şi alimentare sudarea este procedeul cel mai comun şi mai folosit pentru posibilităţile multiple pe care le oferă. La unele piese sudarea reprezintă ultima operaţie a procesului tehnologic de...

    24 pagini doc
  • Imagine document Compuși Bioactivi

    Compuși Bioactivi

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    1.Introducere Polifenolii sunt substanțe antioxidante care se găsesc in cantități apreciabile în produsele vegetale. Studiile epidemiologice și clinice au scos în evidență faptul că acțiunile oxidative sunt implicate în etilogia a numeroase boli cerebrale și cardiovasculare. Deși...

    12 pagini doc docx
  • Imagine document Laboratoare panificație

    Laboratoare panificație

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Scopul lucrării: familiarizarea studenţilor cu metodele obiective de determinare a glutenului umed şi de apreciere a calităţii acestuia. Glutenul umed reprezintă un gel coloidal cu masă moleculară mare. El se formează la frămîntare, cînd cele două ptoteine glutenice (gliadina şi...

    11 pagini docx
  • Imagine document Controlul calității produselor acvatice

    Controlul calității produselor acvatice

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Controlul calitatii pestelui Se realizeaza in locurile de obtinere,depozite,retele de desfacere si se refera la pestele neprelucrat(refrigerat,proaspat,congelat)si la cel prelucrat(sarat,afumat). Prezentare comerciala Pestele se poate livra in stare vie,neprelucrat sau...

    7 pagini docx
  • Imagine document Malțul materie primă în tehnologia de obținere a berii

    Malțul materie primă în tehnologia de obținere a berii

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Caracteristicile orzului utilizat pentru malţificare Prima etapă a procesului de malţificare este selecţia orzului corespunzător. Cele mai importante proprietăţi pe care trebuie să le îndeplinească orzul ales pentru malţificare sunt: - orzul trebuie să germineze, altfel nu poate fi...

    4 pagini pdf
  • Imagine document Fundamentele științei mărfurilor - proprietăți

    Fundamentele științei mărfurilor - proprietăți

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    1. IDENTIFICAŢI : a). o proprietate critică: conţinutul / cantitatea de cartofi b). o proprietate importantă: calitatea făinii cantitatea de sare sau drojdie folosite c). o proprietate minoră: forma pâinii d). o proprietate fizică: umiditatea maximă 42 – 48 % e). o proprietate...

    5 pagini doc
  • Imagine document Produse zaharoase

    Produse zaharoase

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Se face cu ajutorul hârtiei indicator de pH sau mai précis pe cale potenţiometrică. O cantitate de zeamă de difuzie se introduce ȋntr-o capsulă curată. Se cufundă ȋn zeamă o hâtie de pH care se ţine ȋn lichid 3 secunde , după care se scoate și se așteaptă 30de secunde pentru...

    6 pagini docx
  • Imagine document Analiza fizico-chimică a laptelui integral - materie primă

    Analiza fizico-chimică a laptelui integral - materie primă

    Laborator / Industria Alimentară / Facultate

    Scopul lucrării: familiarizarea cu caracteristicile fizico-chimice și metodele de aprecierea calitatii laptelui integral. I. În prezent calitatea laptelui colectat ca materie primă pentru fabricarea produselor lactate se apreciază conform criteriilor standardului SM-104 "Lapte de vacă....

    34 pagini docx
Sus!