Instalația de balastare și tancuri de balast

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Compartimentarea petrolierelor asigura existenta unor tancuri destinate numai balastului curat asa numite tancuri de balast permanent sau separat (permanent / segregated ballast tanks). Ultima conventie MARPOL din 1973, cu imbunatatiri aduse in 1978, prevede ca la noile constructii de petroliere mai mari de 70000 tdw, balastarea sa se faca numai in astfel de tancuri, renuntandu-se total la folosirea balastului murdar. Pentru balastul curat, mai pot fi folosita si tancurile forpic si afterpic, iar la unele petroliere combinate moderne si tancurile dublului fund.

Pentru completarea balastului pana la capacitatea necesara s-au folosit si se folosesc inca pe scara larga tancurile de marfa, care insa contin balast murdar, ce nu mai poate fi evacuat in apele portului de incarcare, ci in cisterne speciale de colectare pentru a se evita poluarea. Incepand din anul 1974, descarcarea balastului murdar este interzisa in anumite zone, iar in mare este permisa numai cu respectarea stricta a unor reguli.

Pomparea si evacuarea balastului curat se asigura printr-o tubulatura speciala cu ajutorul pompelor de balast cu capacitatea de 2000 m3 prin tubulaturi separate de cele de marfa. Umplerea cu balast a tancurilor de marfa se poate realiza si prin intermediul tubulaturii de incarcare/descarcare, folosindu-se in acest scop pompele de marfa. Se vor inscrie in jurnalul de navigatie toate operatiunile de balastare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatia de Balastare si Tancuri de Balast.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
636 cuvinte
Nr caractere:
3 701 caractere
Marime:
10.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
marfa, trainsport
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!