Instalatie de manevră și legare

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Instalatia de ancorare si legare

1. Destinatie

Instalatia de ancorare si legare are rolul de a asigura fixarea navei fata de ancora, respectiv fata de cheu. Legatura de fixare (lant sau parama) suporta solicitarea data de rezultanta fortelor exterioare, care tind sa deplaseze nava.

Legatura dintre nava si elementul de fixare (ancora, binta de cheu) se realizeaza cu ajutorul lanturilor sau paramelor, care datorita raportului mic dintre grosime si lungime, precum si flexibilitatii lor, pot fi considerate fire grele, omogene si flexibile.

2. Echilibrul lanturilor de ancora si paramelor

Lanturile de ancora si paramele folosite pentru ancorare si legare sunt elemente prin care se pot transmite, la punctul de prindere, fortele exterioare care actioneaza asupra corpului navei. Aceste forte sunt intotdeauna orizontale, pe cand lanturile si paramele, datorita greutatii proprii si diferentelor cotelor punctelor de prindere, sunt curbe plane verticale.

2.1 Echilibrul lantului de ancora

Se considera un element de lant de ancora suspendat intre doua puncte fixe de cote diferite, asupra caruia actioneaza tensiunea axiala T si greutatea proprie qg [N/m]. Toate fortele se afla in planul vertical, deci se poate utiliza un sistem birectangular de axe xOy, in care se inscrie un element de lant de lungime dS, inclinat cu unghiul local ? fata de orizontala, solicitat la capete de fortele T si T +?T, iar in centrul sau de forta de greutate qgdS.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatiea de manevra si legare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 609 cuvinte
Nr caractere:
19 440 caractere
Marime:
151.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
mecanica, instalatie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!