Magie și Vrăjitorie

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Cadru general

Conceptul de re-vrajire a lumii, considerat unul dintre punctele centrale ale unei religiozitati contemporane nedefinite oficial, dar omniprezente in mediile cele mai variate nu uzeaza de elemente de noutate, ci de realitati vechi.

Vrajitoria face parte dintr-un ansamblu al practicilor pseudo-religioase inventate, incurajate si intretinute de cercuri restranse, promovand o abordare oculta a realitatii religioase si relatiei lumii materiale cu lumea spirituala.

Realitatea istorica arata ca in toate religiile a existat si exista tendinta de amestecare a credintei revelate cu teama si superstitia. Tratatele de istoria religiilor au la fiecare religie un subcapitol aparte numit in general ,,Magia si mantica", pentru a se arata care erau formele alienate ale credintei la un moment al istoriei. Vrajitoria s-a manifestat in istorie pe fondul neputintei omului de a explica anumite fenomene, dar pentru timpurile moderne nu poate fi decat rodul lipsei de educatie sau a educatiei defectuoase, in care se considera ca expresia "Nu este bine sa !" trebuie sa fie acceptata de copil ca atare. La varsta maturitatii, el va gasi explicatii proprii, specifice, care duc fie la simpla ignorare a oricaror reguli, fie la a respecta regula ca ceva de care nu trebuie sa te atingi sau sa intrebi. Satelit al trairilor religioase primitive, magia nu lipseste nici in cazul religiilor superioare, cum este crestinismul.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Magie si Vrajitorie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 527 cuvinte
Nr caractere:
22 525 caractere
Marime:
24.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
religie, magie
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!