53 de laboratoare pentru Facultate din domeniul Agronomie

Laboratoare / Agronomie / Facultate

  • Imagine document Bolile grâului și ale orzului

    Bolile grâului și ale orzului

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Principiul metodei: Utilizarea determinatorului de agenţi fitopatogeni începe cu observarea simptomelor pe organele vegetative ale plantei, se continuă cu observarea simptomelor pe organele generative, iar diagnosticarea este completată de examenul microscopic pentru identificarea...

    33 pagini ppt
  • Imagine document Recunoașterea principalilor dăunători din ordinul thysanoptera

    Recunoașterea principalilor dăunători din ordinul thysanoptera

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Ordinul Thysanoptera Linné, 1758 (Physapoda Burmeister, 1838) cuprinde aproximativ 4500 de specii de insecte de talie foarte mică – sub 1 mm, rar mai mari, cu aparat bucal adaptat pentru înţepat şi supt şi aripi caracteristice. Capul este hipognat, prezentând ochi compuşi mari,...

    15 pagini ppt
  • Imagine document Recunoașterea principalilor dăunători din ordinul heteroptera

    Recunoașterea principalilor dăunători din ordinul heteroptera

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Ordinul Heteroptera cuprinde insecte de talie mijlocie şi mică, denumite ploşniţe. Corpul lor este turtit dorso-ventral, pleurele segmentelor fiind foarte reduse. Adesea pe metatorace au glande odorifere care elimină substanţe cu miros neplăcut (glande repugnatorii). Capul este mic,...

    24 pagini ppt
  • Imagine document Caracterizarea Tehnologică și Fizico-chimică a Pâinii

    Caracterizarea Tehnologică și Fizico-chimică a Pâinii

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Prin denumirea de pâine se înţelege, în general, produsul obţinut prin coacerea unui aluat dospit, preparat din făină de grâu sau secară eventual amestec cu alte făinuri de cereale, de leguminoase sau de cartofi. Pâinea şi produsele de panificaţie după indicii de calitate trebuie să...

    7 pagini doc
  • Imagine document Calitatea Produselor Alimentare

    Calitatea Produselor Alimentare

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Valoarea alimentară Condiţiile principale pe care trebuie să le îndeplinească un produs pentru a fi aliment sunt următoarele: să fie salubru (să prezinte inocuitate), să aibă valoare nutritivă şi să posede calităţi senzoriale corespunzătoare. Toate aceste trei elemente definesc...

    61 pagini doc
  • Imagine document Caracterele generale ale insectelor și principalele grupe de dăunători din agricultură

    Caracterele generale ale insectelor și principalele grupe de dăunători din agricultură

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Caracterele generale ale insectelor Insectele alcătuiesc grupul cel mai divers de animale de pe planeta Pământ, arealul fiind cu precădere uscatul, existând cu mult peste 1.000.000 de specii, dintre care aproximativ 925.000 au fost cercetate şi descrise. Insectele sunt animale...

    69 pagini ppt
  • Imagine document Laboratoare Agronomie

    Laboratoare Agronomie

    Laborator / Agronomie / Facultate

    OBtINEREA sI FUZIUNEA PROTOPLAsTILOR Definitie: Protoplastii sunt structuri celulare vegetale, sferice, izolate prin eliminarea enzimaticã a peretelui celular pectocelulozic. În alcãtuirea unui protoplast se regãsesc: plasmalema, citoplasma, nucleul, vacuola si organitele...

    12 pagini pdf
  • Imagine document Dispozitive Experimentale Aplicate în Silvicultură

    Dispozitive Experimentale Aplicate în Silvicultură

    Laborator / Agronomie / Facultate

    8. DISPOZITIVE EXPERIMENTALE APLICATE ÎN SILVICULTURĂ 8.1. Consideraţii generale Oricare ar fi tipul de element genetic care se compară: provenienţă, descendenţă, clonă, varietate, este absolut necesar să se instaleze dispozitive experimentale în teren (statistical designs) stabilite...

    33 pagini doc
  • Imagine document Principalii Indicatori ai Agriculturii 2012

    Principalii Indicatori ai Agriculturii 2012

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Principalii indicatori ai agriculturii În România exista 3,85 milioane de fermieri, din care 90% sunt persoane fizice. Din totalul persoanelor fizice prezente în agricultura locala, 2,4 milioane exploateaza sub 5 hectare de teren, iar alte 1,1 milioane au în proprietate sau arenda...

    30 pagini pdf
  • Imagine document Gestiune

    Gestiune

    Laborator / Agronomie / Facultate

    1) Conceptul privind gestiunea si diferentierea fata de management Gestiunea unitatii de alimentatie publica si agroturism reprezinta o succesiune de decizii, prin care managerul se asigura ca obiectivele stabilite vor fi realizate Gestiunea nu trebuie confundata cu managementul, care...

    9 pagini docx
  • Imagine document Costuri, prețuri și tarife

    Costuri, prețuri și tarife

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Nr. Crt. Nume Prenume Grupa 1. Caraivan Cristina 8316 2. Traian Sorin 8316 3. Tone Laura 8316 4. Andrei Alina 8316 5. Bodali Roxana 8316 Proiect la disciplina Costuri,preturi si tarife. 1.Zona geografica - Unităţi agroturistice: VALEA PRAHOVEI Regiunea de Dezvoltare...

    19 pagini doc
  • Imagine document Obținerea unui preparat proteazic cu aspergillus oryzae

    Obținerea unui preparat proteazic cu aspergillus oryzae

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Proteinele din drojdii dezvoltate pe etanol reprezintă o gama largă de produse intermediare între medicamente şi alimente, care au avantajul că pot fi utilizate timp îndelungat fără efecte secundare. Aceste produse au efect benefic asupra organismului şi intervin în echilibrarea...

    25 pagini doc
  • Imagine document Metode Generale de Izolare a Toxicelor

    Metode Generale de Izolare a Toxicelor

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Metode generale de izolare a toxicelor I. Izolarea toxicelor din aer Substanţele toxice prezente în atmosferă pot fi detectate fie direct la sursă, fie după recolarea probelor de aer. A. Detectarea toxicului direct la sursă se poate realiza cu ajutorul hârtiilor, creioanelor sau...

    9 pagini pdf
  • Imagine document Microbiologie generală - vibrio parahaemolyticus

    Microbiologie generală - vibrio parahaemolyticus

    Laborator / Agronomie / Facultate

    Capitol 1 Introducere 1.1Morfologie.Izolare.Condiții de creștere și dezvoltare Bacilii sunt bacterii în formă de cilindru rotunjit la capete. Bacilul este una din formele cele mai frecvente ale bacteriei, cealaltă fiind cocul. Bacilii includ familiile Bacillus, Enterobacteriacee...

    9 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnici experimentale

    Tehnici experimentale

    Laborator / Agronomie / Facultate

    CAP. I Elemente fundamentale ale experienţelor în agricultură I.1. Importanţa experienţelor în agricultură. Câmpul de experienţă îndeplineşte mai multe roluri. Astfel, el reprezintă un instrument esenţial de cercetare ştiinţifică, care contribuie substanţial, prin studiul...

    100 pagini doc
Sus!