13 documente pentru Master din domeniul Industria Alimentară

Documente / Industria Alimentară / Master

  • Imagine document Aspecte nutriționale ale dietei individuale

    Aspecte nutriționale ale dietei individuale

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    Constituind o legatura esentiala a omului cu mediul ambiant si conditia de baza a existentei sale, alimentele pot actiona in directia desfasurarii normale a metabolismului, material si energetic, sau dimpotriva, pot sa-l perturbe, daca nu raspund anumitor conditii bine definite....

    5 pagini doc
  • Imagine document Biocatalizatori

    Biocatalizatori

    Referat / Industria Alimentară / Master

    Aditivii biochimici sunt reprezentati de preparatele enzimatice care se pot obtine din: tesuturi vegetale, tesuturi animale, microorganisme (bacterii, drojdii, mucegaiuri). Preparatele enzimatice se pot prezenta ca atare (libere), sub forma lichida, de regula concentrata, si sub forma...

    3 pagini doc
  • Imagine document Epurarea microbiologică a apelor reziduale din industria alimentară

    Epurarea microbiologică a apelor reziduale din industria alimentară

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    Apa este un factor indispensabil vietii. De aceea, in jurul surselor de apa s-a dezvoltat o diversitate de biocenoze si chiar civilizatia umana a fost atrasa de aceste zone. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, necesarul minim de apa pentru un om este de 5 l /zi, din care...

    28 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Protejarea calității alimentelor

    Protejarea calității alimentelor

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    Lptele este un lichid de culoare alb-galbuie secretat de glanda mamara a mamiferelor, Din punct de vedere fizico-chimic, laptele reprezinta un sistem complex putand fi considerat o emulsie de mime intr-o solutie apoasa care contine alte substante sub donna coloidala (proteinele) sau sub...

    39 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Caracterizarea merceologica a produselor gustative

    Caracterizarea merceologica a produselor gustative

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    INTRODUCERE Merceologia este stiinta cercetarii multilaterale a marfurilor, reunind intr-o conceptie integratoare aspectele tehnico-economice si sociale ale marfurilor precum si calitatea, utilizarea si masura in care acestea satisfac nevoile de consum ale populatiei in conditii de...

    24 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Trasabilitatea

    Trasabilitatea

    Disertație / Industria Alimentară / Master

    Importanta lucrarii Industria alimentara constituie unul din sectoarele fundamentale, fiind atent supravegheata de catre misiunile Comisiei Europene. Modernizarea procedeelor tehnologice, observarea lor permanenta a condus la noi provocari, in ceea ce priveste sectorul alimentar....

    58 pagini docx
  • Imagine document Metode și Tehnici de Cercetare Științifică

    Metode și Tehnici de Cercetare Științifică

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    I.SCRIEREA UNUI ARTICOL STIINTIFIC Influenta duratei de dospire a aluatului asupra calitatii painii de secara Abstract Acest articol descrie influenta pe care o are durata de dospire a aluatului asupra calitatii painii de secara. De asemenea in urma cercetarilor efectuate de...

    8 pagini doc
  • Imagine document Teniază

    Teniază

    Seminar / Industria Alimentară / Master

    Scopul alegerii temei Motivatia alegerii temei o reprezinta faptul ca imi doresc sa aflu cat mai multe despre boala care este provocata de acesti viermi, consecintele pe termen scurt si lung ale acesteia, sursa de agent patogen, modul precum si tehnicile de depistare a bolii, dar poate...

    8 pagini doc
  • Imagine document Influența congelării asupra calității fructelor și legumelor

    Influența congelării asupra calității fructelor și legumelor

    Referat / Industria Alimentară / Master

    Legumele si fructele sunt produse alimentare de origine vegetala. Datorita valorii nutritive, calitatilor gustative si a gradului ridicat de asimilare de catre organismul uman, ele sunt recomandate si utilizate pe scara larga in alimentatie, in stare proaspata sau conservata....

    8 pagini docx
  • Imagine document Factori care influențează calitatea cărnii de porcine

    Factori care influențează calitatea cărnii de porcine

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    Introducere Carnea este una dintre cele mai importante surse alimentare de bază în hrana omului. Datorită compoziției chimice echilibrate în nutrienți cu o valoare biologică ridicată, carnea este un aliment indispensabil în hrana omului . Se consumă sau se prelucrează în principal...

    12 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Mierea ecologică

    Mierea ecologică

    Proiect / Industria Alimentară / Master

    1.INTRODUCERE Mierea de albine este un produs natural complex, rezultat al nectarului floral al plantelor și al imbogațirii acestuia de către albine (Apis mellifera L) cu substanțe proprii, prin acțiunea sucului secretat de glandele acestora. Viața albinelor este in permanența...

    15 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Absorbanți de oxigen și etilenă pentru ambalajele produselor alimentare

    Absorbanți de oxigen și etilenă pentru ambalajele produselor alimentare

    Referat / Industria Alimentară / Master

    Introducere În SUA, Japonia și Australia, sistemele de ambalare active și inteligente sunt deja aplicate cu succes pentru a prelungi termenul de valabilitate sau pentru a monitoriza calitatea și siguranța alimentelor. În ciuda acestui fapt, indiferent de activitatea intensă de cercetare...

    6 pagini docx Bibliografie
  • Imagine document Riscul consumului alimentelor ultraprocesate

    Riscul consumului alimentelor ultraprocesate

    Curs / Industria Alimentară / Master

    Introducere Alimentele ultraprocesate sunt produse alimentare care au trecut printr-un proces de producție industrială intensivă, implicând adesea multiple etape de prelucrare și adăugare de ingrediente chimice și aditivi pentru a îmbunătăți gustul, aspectul și durata de conservare a...

    15 pagini pptx Cuprins Bibliografie
Sus!