Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Știm cu toții că industria panificației este o industrie care s-a dezvoltat frumos în ultimii ani ,iar produsele de patiserie sunt tot mai căutate de consumatorii dornici de ceva nou. Biscuiții, ca și produși, sunt simpli de fabricat, însă noi ne-am gândit să venim cu o...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
INTRODUCERE Dintre toate produsele de origine animală, ce constituie alimente pentru om, carnea se situează pe primul plan, atât datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive (proteine,grăsimi, vitamine, săruri minerale) cât și digestibilității ridicate și de asemenea...
Laborator / Industria Alimentară / Facultate
Scopul lucrării: familiarizarea cu caracteristicile fizico-chimice și metodele de aprecierea calitatii laptelui integral. I. În prezent calitatea laptelui colectat ca materie primă pentru fabricarea produselor lactate se apreciază conform criteriilor standardului SM-104 "Lapte de vacă....
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
I.Introducere Prăjiturile reprezintă un desert, dulce de cele mai multe ori, apreciate și/sau consumate de majoritatea persoanelor, fiecare prăjitură individualizându-se mai ales prin gustulul diferit, de la cele mai „light” prăjituri până la cele cu un conținut ridicat de zahăr....
Licența / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Un cuptor este o instalație de încălzire a unui produs pentru a-l supune, în timpul încălzirii sau după, la transformări fizice sau chimice. Este format dintr-o incintă cu pereți izolanți din punct de vedere termic și o sursă de căldură. Cuptorul este folosit pentru...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
INTRODUCERE Centrala termică cu combustibil gazos reprezintă o metodă mult mai ușoară și modernă de încălzire a unui spațiu fie el industrial sau domestic. Daca în trecut cea mai uzuală sursă de încălzire a locuinței era încalzirea cu combustibil solid (lemne), în prezent sunt mult mai...
Referat / Industria Alimentară / Facultate
STUDIU DE CAZ Tehnici moderne de separare a borhotului. Filtrare plămadă zaharificată cu ajutorul filtrului Steinecker Pegasus C. Filtrarea mustului cu Pegasus C - obținerea unor musturi de calitate, utilizarea unui proces economic Procesul de separare a borhotului trebuie să...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Managementul Procesării Moderne a Alimentelor Studiu de caz Proiectarea și Conducerea Proceselor Tehnologice în Industria Laptelui Iaurt natural cu adaos de lactoferină Sibiu CUPRINS 1 Importanța și caracterizarea produsului 3 2 Schema tehnologică 6 3 Descrierea operațiilor tehnologice...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Tema : Să se proiecteze o secție de fabricare a salmului de Sibiu, cu o capacitate de producție de 2.5t/24 h. 1. Generalități Carnea și produsele din carne au o importanță deosebită în alimentația populației. Prin aportul de proteine de origine animală bogate în aminoacizi esențiali...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Capitolul I. Introducere Am efectuat stagiul de practică timp de 45 de zile, respectiv 360 de ore la brutăria Doar Grâne. Echipa brutăriei Doar Grâne este formată din trei membri (Dr. Ing Muscalu Gheorghe; Dr Ing Istudor Adriana și Ing. Veciunca Andreea). Brutăria este poziționată în...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Preliminarii. Noțiunea de drept al consumatorului Operatorii economici oferă pe piață produse și servicii care sunt destinate să satisfacă anumite nevoi și trebuințe ale consumatorilor, iar prin metode și tehnici de marketing, desfășoară acțiuni de promovare al lor și de...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
1. Prezentarea produsului luat in studiu 1.1. Generalități Uleiul de măsline este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului (Olea europaea). Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Utilizările sale...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
CAPITOLUL I 1.1 IMPORTANȚA TEMEI Se știe că în alimentația omului trebuie să intre în largă măsură produse ușoare, capabile să înlesnească îndepărtarea toxinelor care se formează în organism. Printre aceste produse se numără și fructele. Avănd în vedere faptul că, pe măsură ce...
Proiect / Industria Alimentară / Facultate
Introducere Produsele crud-uscate reprezintă acele produse obținute din carne provenind de la diferite specii, materia primă find supusă unor transformări biochimice sub acțiunea enzimelor proprii, fibrei musculare și a unor enzime produse de către microorganismele cu care se face...
Licența / Industria Alimentară / Facultate
PARTEA I CONSIDERAȚII GENERALE INTRODUCERE Carnea de pasăre are un rol important în alimentația omului, deoarece are o calitate superioară, în comparație cu celelalte animale producătoare de carne, care prezintă avantajul de a livra carne proaspătă care conține proteine și grăsimi...