Exemplu de proiectare structură în cadre din beton armat

Previzualizare ghid de studiu:

Extras din ghid de studiu:

In aceasta sectiune se prezinta principalele etape de calcul pentru dimensionarea unei structuri in cadre de beton armat. Dimensionarea este facuta in acord cu principiile si metodele prezentate in capitolele 2 si 3. Principalele documente normative avute in vedere sunt: Codul de proiectare seismica. Partea I - prevederi de proiectare pentru cladiri, P100-1/2012 (editia revizuita a P100-1/2006, in curs de elaborare) si standardul romanesc echivalent SR EN 1998-1-1:2004. Structura are forma rectangulara in plan si este alcatuita din cadre plane asezate in lungul celor doua directii principale ortogonale. In directie longitudinala (X) structura are patru deschideri de 5,00, 6,00, 6,00 si, respectiv, 5,00m. In directie transversala (Y) structura are trei travei de 6,00, 5,00 si, respectiv, 6,00m. Regimul de inaltime este S+P+8E, fiecare nivel avand inaltimea de 3,30m. Inaltimea totala supraterana este de 29,70m. Aria construita este de 379m2 si aria desfasurata este de 3790m2, incluzand si subsolul. Cladirea are destinatia de locuinte si este amplasata in orasul Bucuresti. In acest capitol se prezinta succint urmatoarele etape de calcul pentru structura: predimensionarea elementelor structurale, evaluarea actiunilor, calculul structural, verificarea la deplasare laterala, dimensionarea armaturilor longitudinale si transversale in grinzi si stalpi, verificarea nodurilor. Scopul capitolului este sa prezinte o abordare inginereasca, simplificata, atat in ceea ce priveste procedeele de calcul adoptate cat si in ceea ce priveste modul de prezentare a calculului.

2.Actiuni gravitationale ENCIPEDIA >EDUCATIONAL >STRUCTURI IN CADRE DE BETON ARMAT - EXEMPLU DE CALCUL PUBLICAT LA 24.08.2012SCRIS DE VIOREL POPA 1. Combinatia actiunilor care nu cuprinde actiunea seismica

2. Combinatia actiunilor care cuprinde actiunea seismica Principiile de combinare ale efectelor actiunilor asupra structurii sunt date in CR0/2012. In continuare se prezinta succint, valorile estimate ale incarcarilor in doua grupari: - o grupare care cuprinde numai actiuni gravitationale cu valorile lor maxime probabile - o grupare care cuprinde actiunea seismica insotita de actiunile gravitationale cu valoarea de lunga durata.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Exemplu de proiectare structura in cadre din beton armat.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
74 pagini
Imagini extrase:
74 imagini
Nr cuvinte:
8 427 cuvinte
Nr caractere:
48 264 caractere
Marime:
1.06MB (arhivat)
Publicat de:
Dochia Tudose
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Ghid de studiu
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
structura, proiectare, cadre, beton, beton armat
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Specializare:
Constructii civile, industriale si agricole
Materie:
Construcții
Profesorului:
Popa Viorel
Sus!