Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Kaufland (Kaufland Stiftung & Co. KG) este una dintre firmele de comert cu amanuntul din Germania. Kaufland este o divizie a concernului german Schwaez-Gruppe (Schwarz Beteilingungs GmbH), din care fac parte si alre retele cunoscute Lidl, KaufMarkt si Handelshof; cu peste 200.000 de angajati in Europa.

In anul 2014, grupil Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliare de Euro.

Kaufland detine peste 1000 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania.

Kaufland este prezent in Romania din anul 2005, si avut in anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local, fiind cel mai mare lant de hipermarketuri, urmat de Carrefour siMetro, dupa valoarea vanzarilor. Strategia companiei este diferita de cea a competitorilor sai directi: Kaufland este primul lant de hipermarketuri care a intrat in orasele mici din Romania, cu 25.000-40.000 de locuitori, in conditiile in care competitorii sai Carrefour, Real, Auchan si Cora ocolesc localitatile cu mai putin de 100.000 de oameni. Numarul mediu de angajati ai unui hipermarket Kaufland este de 150.

In februarie 2008, Kaufland Romania avea circa 5.650 de angajati, la sediul central, in cele 31 de magazine, precum si la sediul logistic situat in Parcul Industrial Ploiesti. In anul 2014, compania ajunsese a treia in topul angajatorilor privati din Romania, dupa Petrom si Dacia, cu un total de 13.500 de salariati.

In anul 2005 este deschis primal centru commercial Kaufland in Romania, ajungand ca pana in anul 2014 pe suprafata Romaniei sa existe 100 de astfel de centre comerciale.

Scurt istoric

- Istoria firmei Kaufland incepe in anul 1930, cand Josef Schwarz debuteaza ca asociat al firmei Sudfruchte Grosshandlung Lidl & Co din Heilbronn.

- In urmatorii ani firma reuseste sa se extinda si pe plan international:

- 1930:Josef Schwarz debuteaza ca asociat al firmei Sudfruchte Grosshandlung Lidl & Co din Heilbronn. Numele firmei se schimba devenind Lidl & Schwarz KG si firma se transforma intr-un en-gros de produse alimentare. Expansiunea firmei este intrerupta de izbucnirea celui de al doilea razboi mondial. Dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial se continua extinderea firmei Handels- und Fruchthof Heilbronn GmbH

- 1954:Extinderea firmei, constructia unui sediu propriu la Heilbronn si intrarea in lantul de magazine A&O.

- 1960:Deschiderea primului depozit C+C(Cash&Carry) in Nordwurttemberg in cadrul firmei

- 1990:Dupa reunirea Germaniei, are

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Kaufland.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 134 cuvinte
Nr caractere:
6 246 caractere
Marime:
7.32MB (arhivat)
Publicat de:
Nechifor Alecu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
Kaufland, comert, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!