Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Ghidurile nationale de bune practici pentru siguranta alimentelor sunt instrumente utile, de mare importanta pentru operatorii din industria alimentara, care ii ajuta sa respecte regulile de igiena a alimentelor in toate etapele lantului alimentar si la aplicarea principiilor HACCP. in...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Omul care lucreazain sfera producerii, industrializarii sau comercializarii laptelui, are un rol important in realizarea sau limitarea contaminarii microbiene, el fiind de foarte multe ori purtatorul unei importante microflore naturale cu localizari numeroase (piele, maini, nas, gura,...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
17.1. Surse de contaminare a laptelui Omul care lucreaza in sfera producerii, industrializarii sau comercializarii laptelui, are un rol important in realizarea sau limitarea conta- minarii microbiene, el fiind de foarte multe ori purtatorul unei impor- tante microflore naturale cu...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Transportul laptelui de la producator la intreprindere trebuie sa asigure; - mentinerea cat mai constanta a temperaturii laptelui; - evitarea posibilitatilor de contaminare sau de impurificare a laptelui cu sub- stante sau mirosuri straine; - respectarea cronologiei de receptie a...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
3.1. Caracterizare generala Factorul principal care intervine in obtinerea biotehnologica a unui antibiotic il reprezinta calitatea s,usei. Tulpina producatoare, precum si compozitia mediului de cultura pe care aceasta se dezvolta sunt hotaratoare pentru obtinerea unui anumit tip de...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Reziduurile pesticide -se folosesc pentru protectia semintei si se aplica in timpul perioadei de vegetatie (in cazul dezvoltarii epidermice a daunatorilor, constituind un tratament profilactic a plantelor de cultura) sau in timpul depozitarii cerealelor in siloz. -Exista tipuri noi de...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Efectele modeste ale educatiei pentu sanatate de pana acum, au crescut interesul pentru abordarea unor politici care se adreseaza mediului in vederea cresterii activitatii fizice, scadreii comportamentelor sedentare si a reducerii aportului energetic pentru prevenirea obezitatii. Aceste...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
1. Definitia si clasificarea branzeturilor Branzeturile sunt produse naturale sau proaspete, care se obtin prin eliminarea zerului din coagulul format in urma inchegarii laptelui integral, degresat sau partial degresat, a smantanii, zarei sau a amestecurilor acestor produse. Ele au...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
1.Receptia calitativa si cantitativa a laptelui Receptia calitativa a laptelui consta in recoltarea probelor, examinarea lor organoleptica, fizico-chimica, microbiologica si aprecierea din punct de vedere tehnologicReceptia cantitativa se realizeaza dupa sortarea laptelui din punct de...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Aflatoxina este o substanta toxica produsa de anumite tipuri de mucegaiuri. Prima data aflatoxina a fost identificata in 1961 la Aspergillus flavus, mucegai de la care i s-a dat si denumirea (A.flavus - aflatoxina). Aflatoxinele sunt produsi de metabolizare ai mai multor specii de...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Calitatea este determinata si influentata de o serie de factori care actioneaza atat in procesul productiei, cat si in procesul circulatiei marfurilor, in toate etapele traiectoriei produsului, de la identificarea cerintelor clientilor, pana la satisfacerea acestora si evaluarea...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
SANITAREA. Alimentare cu apa rece potabila 1. Stabilirea obiectelor sanitare In conformitate cu STAS 1478-90-Alimentarea cu apa la Constructii civile si industriale - s-au stabilit obiectele necesare din dotare prin care pot fi satisfacute necesitatile de confort si gruparea...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
CAPITOLUL 1: OBIECT, DOMENIU DE APLICARE, TERMINOLOGIE 1.1._ (1)Obiectul prezentelor norme tehnice este proiectarea, executarea si exploatarea in conditii de siguranta a sistemelor de alimentare cu gaze naturale combustibile, cu presiunea egala sau mai mica de 6? 105 Pa (6 bar) , aflate...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
SECTIUNEA 1. CARACTERUL ZONEI Caracterul actual Unitati industriale aflate in general in proprietate privata, dispunand de suprafete insemnate de teren, situate in locatii importante pentru dezvoltarea orasului. Activitatea industriala initiala a incetat sau s-a restrans...
Documentație / Industria Alimentară / Facultate
Branza este produsul proaspat sau maturat ce se poate obtine prin coagularea laptelui (integral, normalizat sau smantanit), a smantanii, a zarei sau a amestecului acestora, urmata de scurgerea zerului. Majoritatea branzeturilor se obtin prin prelucrarea laptelui, care trebuie sa...