Utilizarea aplicaților de tip CAD

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Notiuni introductive

In cadrul programelor de tip CAD(Computer Aided Design,proiectare asistata de calculator ),programul Autocad ocupa un loc important in plaja aplicatilor vectoriale

Autcad este un program extrem de utilizat pentru desenare/ proiectare asistata de calculator ,este produs de firma Autodesk.

Avantajele utilizarii unui soft de tip CAD inc comparatie cu desenarea traditionala,la planseta,cu instrumente clasice de desen sunt:

-calitatea perfecta a desenului realizat pe calculator

-acuratetea acestuia

-timp de executie/modificare redus.

-cost mai mic

-transfer extrem de facil al informatiei (dischete ,CD-uri,DVD,USB Stik).

-Caracteristici ale programului

-posibiliatea editarii in doua si trei dimensiuni

-precizia acestuia care merge pana la 16 zecimale

-un sistem de cotare extrem de bine elaborat si precis

-posibilitatea automaizarii programului prin utilizarea rutinelor AutoLISP,C,DCL,VisualBasic,etc.

Interfata programului AutoCAD prezinta caracteristicile de baza ale programelor compatibile sistemelor de operare Microsoft Windows, ceea ce ii confera o productivitate de lucru si ergonomie ridicata.

Lansarea in executie a programului autocad

Lansarea in executie a programului AutoCAD

Lansarea in executie se face din meniul start -programs-auto cad, sau din scurtatura(shortcutul)de pe desktop,care face legatura cu fiserul executabil al programului ,localizat in:C:/Program FilesAutoCAD(versiunea acad.exe

Daca executam clicdreapta pe shortcutul de pe desktop,in meniul proprieties,in cimpul target gasim calea shortcutului spre fisierul la care este conectat,inacest caz;C:Program FilesAutCAD(versiunea)acad.exe.

Deschiderea Programului

Lansarea in executie a programului AutoCAD conduce la afisarea ferestrei de dialog Create New Drawing, prezentata in figura 1.1, care contine optiuni de setare a mediului de lucru. Astfel, optiunile de inceput a desenarii in AutoCAD sunt:

-Open a Drawing: permite incarcarea in vederea editarii sau imprimarii a unui desen deja salvat pe un mediu de stocare optic sau magnetic;

-Start from Scratch: permite inceperea de la zero a unui nou desen, bazat pe setarile implicite, in sistemul metric sau anglo-saxon;

-Use a Template: permite inceperea unui nou desen pornind de la un sablon (template) deja existent. Acelasi sablon poate sta la baza mai multor desene diferite;

-Use a Wizard: permite stabilirea avansata a caracteristicilor mediului de lucru pentru noul desen, astfel: formatul si precizia de afisare a unitatilor de masura pentru lungimi si unghiuri, modul de masurare a unghiurilor (in sens trigonometric sau invers trigonometric) si dimensiunea spatiului de lucru. Desigur, aceste caracteristici pot fi modificate si cu ajutorul unor comenzi specifice.

Fig. 1.1. Lansarea in executie a programului AutoCAD

Zona de desenare

Cea mai mare suprafata a interfetei este reprezentata de zona de desenare, asa cum se observa in figura 1.2.

Zona de desenare reprezinta spatiul aflat la dispozitia utilizatorului, iar dimensiunile sale pot fi modificate. De asemenea, in aceasta zona se observa un simbol grafic care reprezinta axele sistemului de coordonate si un sistem rectangular, numit "colimator" care stabileste pozitia curenta a cursorului de desenare in cadrul spatiului de lucru.

Zona de introducere a comenzilor

Sub zona de desenare se afla zona de introducere de la tastatura a comenzilor programului, cu rol foarte important in decursul utilizarii acestuia. Aceasta zona afiseaza in mod implicit trei linii de text.

Linia de jos, numita "linie de comanda", are rolul de a permite utilizatorului introducerea comenzilor specifice programului AutoCAD.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Utilizarea aplicatilor de tip CAD.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 516 cuvinte
Nr caractere:
14 072 caractere
Marime:
341.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
programe, autocad, proiectare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!