Operații de bază în foaia de calcul

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

- - 1.2 OPERAtII DE BAZa iN FOAIA DE CALCUL

- -

- - 1.2.1 Crearea si editarea unui document Excel

Selectarea datelor din foaia de calcul

- - inainte de a putea introduce date sau folosi majoritatea comenzilor in Microsoft Excel, trebuie selectate celulele/obiectele respective astfel:

- - -selectarea unei celule se realizeaza prin click pe celula respectiva;

- - -selectarea unei plaje de celule (adiacente) se realizeaza prin click pe prima celula si apoi glisare ( , , ) pana la ultima celula din plaja;

- - -selectarea de celule/plaja de celule neadiacente se realizeaza prin selectarea primei plaje/celule dupa metoda prezentata mai sus, actionarea tastei CTRL inainte de eliberarea butonului stang al mouse-ului si mentinerea tastei CTRL apasate pana se selecteaza rand pe rand si celelalte celule/plaje.

- - -selectarea unui intreg rand: click pe numarul (1, 2, 3 etc.) randului

- - -selectarea mai multor randuri/coloane: click pe numarul primului rand, apasarea tastei CTRL inainte de a elibera cursorul mouse-ului, mentinerea ei in aceasta pozitie in timp ce se clicheaza succesiv pentru selectarea celorlalte randuri/ coloane.

- - - selectarea unei intregi coloane: click pe litera (A, B, C, D ) coloanei.

- - - selectarea intregii foi: click pe butonul de selectie globala (echivalent cu comanda Edit; Select All) , vezi figura 1.8.

- -

- -

- - Fig. 1.8 Selectarea datelor din foaia de calcul

- - Selectarea tuturor celulelor din foaia de calcul se utilizeaza frecvent in stabilirea formatului global, de ex. modificarea fontului pentru intreaga foaie.

Introducerea si editarea datelor

intr-o foaie de calcul se pot introduce doua tipuri de date:

- o valoare constanta (un text, o valoare numerica, inclusiv o data calendaristica, ora, fractie sau notatie stiintifica), vezi figura 1.9;

- o formula (o secventa de valori, adrese de celule, functii sau operatori care produc o noua valoare).

Formulele incep cu semnul =. in timpul introducerii datelor bara de formule este activa afisand concomitent ceea ce se tasteaza in celula; validarea datelor introduse se face prin apasarea tastei ENTER, prin click pe butonul O din bara de formule sau prin actionarea tastelor directionale - ,- , - , -

Fig. 1.9 Introducerea datelor

- -

- - in celula B3 s-a tastat numarul 1275,55

Introducerea textelor. Se selecteaza o celula si se tasteaza textul (max. 255 caractere). Textul este aliniat implicit la stanga si in caz ca depaseste dimensiunea de afisare a celulei, el va trece virtual in celulele libere din dreapta. Cand celula din dreapta contine date, textul este trunchiat. Pentru ca celula sa poata afisa tot continutul ei, se poate recurge fie la redimensionarea coloanei in care se afla celula respectiva, fie la continuarea automata a textului pe randul urmator (in cadrul aceleiasi celule); in acest caz se parcurge traseul Format, Cells , fisa Alignment, marcare prin click a casutei "Wrap Text" (continua automat textul pe randul urmator).

Pentru a introduce un numar ca text, el trebuie precedat de un apostrof, (de ex. - 300).

Introducerea numerelor. Se selecteaza celula si se tasteaza numarul Numerele pot include caracterele numerice de la 0 la 9 si caractere speciale (+ - / ( ) , % ,E, $, spatiu).

- - Exemple: 1,25%; 2,1E+3 ; 3 3/5

- - Pentru fractii subunitare se va tasta ca parte intreaga cifra 0 (0 1/3); in caz contrar (tastare 1/3) fractia va fi interpretata ca data calendaristica, in celula aparand 3-Jan.

Introducerea datelor calendaristice sau ora.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Operatii de baza in foaia de calcul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
4 276 cuvinte
Nr caractere:
23 514 caractere
Marime:
82.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
excel, calcule, functii
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!