Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

La etapa actuala societatea noastra este intr-o continua crestere, si relatiile comerciale se dezvolta cu pasi rapizi, volumul de informatie necesita a fi utilizate cu ajutorul unor programe, ce ar usura controlul si mecanismul de circulatie a informatiei.Astfel MSAccess permite acest lucru, usurind si imbunatatind gestionarea informatiei, reprezinta un soft convenabil si accesibil pentru fiecare.El a accelerat simtitor implementarea proceselor automatizate de prelucrare a datelor.

O baza de date (BD) reprezinta o colectie de date integrata, anume structurata si dotata cu o descriere a structurii si a relatiilor dintre date.

Sistemul de gestiune a bazelor de date (SGBD) este acel sistem de programe care faciliteaza si supervizeaza introducerea de informati in baza de date, actualizarea si extragerea datelor din baza, controlul si autorizarea accesului la date.

MSAcceess ofera posibilitatea prezentarii datelor intr-un mod sugestiv , fiind folosite cereri, forme, rapoarte, macrosuri. El permite pastrarea si furnizarea informatiei, este totusi de mentionat ca inregistrarea unor informatii sub forma de tabele sunt ulterior folosite la crearea cererilor care acestea ulterior sunt folosite la crearea rapoartelor, formularelor etc. Este de mentionat faptul ca orice modificari ale denumirilor, tipurilor si dimensiunilor cimpurilor tabelelor bazei de date necesita modificari in clasele de obiecte care utilizeaza cimpurile respective lucru greu de realizat in cazul unei baze de date de proportii. Insa introducerea ulterioara a informatiei in tabelele bazei de date permite inregistrarea automata in cereri.

Insa inainte de a trece la proiectarea propriu-zisa a unei baze de date, este necesar de a stabili obiectivele ei principale care sunt:

1.analiza domeniului in care va fi creata si utilizata baza de date;

2.specificarea caracterului si volumului informatiei care se va contine in baza de date si modul ei de utilizare;

3.care vor fi, in linii mari, datele de iesire;

4.posibilitatea reprezentarii datelor sub diferite aspecte;

5.definirea cerintelor temporale;

6.asigurarea independentei datelor;

7.asigurarea integritatii informatiei;

8.asigurarea securitatii datelor.

Respectarea acestor obiective permite proiectarea unei baze de date adecvate.

O baza de date(BD)Access este o colectie de elemente destinate gestionarii informatiilor despre un anumit subiect sau colectate si pastrate intr-un scop.

Elementele unei BD sunt obiecte.O BD Access poate sa contina urmatoarele clase principale de obiecte:tabele,cereri,forme,macro-comenzi si module.

2.Formularea problemei

Se cere sa se proiecteze o BD care ne-ar ajuta sa facem un control asupra produselor care le furnizeaza niste magazine

In acest scop, mai intii, stabilim urmatoarele:

1. La fiecare operatie de comanda,adica vinzare sa se faca inregistrarile cu informatia respectiva. Astfel s-a ajuns la concluzia ca imediat, dupa sau poate chiar in momentul comenzii sa se inregistreze informatia necesara si suficienta pentru a putea raspunde la intrebarile formulate.

2. informatia se va inregistra in una din cele mai obisnuite si comode forme de inregistrare care este tabela, pe care o vom si utiliza.

3. Intr-o tabela se contine informatie referitoare la un grup de particularitati ale unui obiect,proces etc. In cazul nostru este vorba despre informatia referitoare la activitatea unei magazin de discuri. Deci, initial pot fi suficiente si 5 tabele: Categorii, Subiecte,Denumirea,Furnizori,Integistrari

4. Dupa ce am stabilit cite tabele vom avea, este util sa se faca o analiza pentru a stabili daca aceste tabele sunt suficiente.

5. Dupa ce am determinat ce dorim sa obtinem din BD trebuie stabilit maxim cit e posibil caracterul informatiei primare in baza careea vom putea obtinem ceea ce dorim.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Access.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
2 277 cuvinte
Nr caractere:
12 332 caractere
Marime:
822.82KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
baza de date, tabele, informatii
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!