Analiza activității Unicredit Tiriac Bank în 2004-2008

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Banca UniCredit tiriac a fost infiintata in data de 31 mai 2007 in urma fuziunii prin absortie a doua societati comerciale bancare, banca absorbenta fiind Banca HVB tiriac Bank S.A iar banca absorbita fiind UniCredit Romania S.A.

HVB Bank Romania S.A a fost inregistrata la Registrul Comertului ca societate comerciala la data de 24 noiembrie 1997 si a obtinut autorizatia de functionare ca banca de la Banca Nationala a Romaniei la data de 13 Aprilie 1998. La data de 25 August 1998 Banca Nationala a Romaniei a aprobat schimbarea denumirii Bancii din Banca Creditanstalt S.A. in Bank Austria Creditanstalt Romania S.A. Ca urmare a fuziunii dintre HVB Group si Bank Austria - Creditanstalt Group, la data de 20 iulie 2001, Banca Nationala a Romaniei a aprobat schimbarea denumirii Bancii din Bank Austria Creditanstalt Romania S.A. in HVB Bank Romania S.A. incepand cu 31 August 1998, banca a demarat operatiunile bancare si a inceput sa functioneze ca banca comerciala si de economii oferind o gama larga de servicii adresate tuturor categoriilor de clienti. in anul 2005, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca tiriac au finalizat tranzactia care a dus la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca tiriac. Pregatirile pentru integrarea celor doua banci au inceput la 1 septembrie 2005, iar pe parcursul acestora cele doua banci au functionat in paralel. Noua banca, care a luat astfel fiinta, detinea cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu o cota de piata de aproximativ 7,5%. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca tiriac au fost subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de peste 750 miliarde EUR si cu o capitalizare de piata de aproximativ 60 de miliarde EUR, noul UniCredit Group era unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.

Fuziunea prin absortie a fost aprobata in baza proiectului de fuziune numarul 3272 publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a IV, numarul 4105 din 22 decembrie 2006. Ca urmare a fuziunii la data de 31 mai 2007, Banca HVB tiriac S.A a preluat toate drepturile si obligatiile bancii absorbite, si anume UniCredit Romania S.A, iar banca absorbita a fost dizolvata fara lichidare prin transmiterea universala a patrimoniului acesteia (totalitatea activelor si pasivelor) catre banca absorbenta.

in data de 31 iulie 2007, Adunarea Generala a Actionarilor: UniCredit Group Italia si Capitalia Italia au aprobat fuziunea celor doua entitati, cu efect din 1 octombrie 2007. in consecinta, in Romania a fost demarat un proiect cu scopul integrarii Bancii di Roma-Sucursala Bucuresti in UniCredit tiriac Bank S.A.

Pe 20 decembrie 2007 a fost semnat documentul oficial prin care s-a demarat procesul de transfer al activitatii desfasurate de Banca di Roma S.p.A, sucursala Bucuresti in Romania catre Banca UniCredit tiriac S.A. Transferul a presupus preluarea de catre banca a angajatilor, clientilor precum si a activelor si pasivelor Bancii di Roma. Pretul tranzactiei a fost determinat prin estimarea valorii activului net al Bancii di Roma-Sucursala Bucuresti la 31 decembrie 2007; valoarea estimata a activului net la 31 decembrie 2007 reprezinta pretul de referinta al tranzactiei insumand 40219551 RON.

Banca di Roma-Sucursala Bucuresti a fost radiata de la Registrul Comertului la data de 16 aprilie 2008, dupa finalizarea intregii activitati de transfer. Ca rezultat, in data de 27 mai 2008, Banca di Roma-Sucursala Bucuresti si Banca UniCredit tiriac Bank S.A au incheiat acordul de finalizare a integrarii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza activitatii Unicredit Tiriac bank in 2004-2008.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 992 cuvinte
Nr caractere:
28 700 caractere
Marime:
111.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banci, finante, Economie, analiza
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Sus!