Etica în relațiile publice

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Specialistii din domeniul relatiilor publice trebuie sa isi bazeze principiile profesionale pe valoarea fundamentala a demnitatii individului, luand in considerare faptul ca exercitarea libera a drepturilor omului, in special libertatea de exprimare, libertatea de asociere si libertatea presei, sunt esentiale pentru

Relatii publice

practicarea relatiilor publice. Practica relatiilor publice trebuie sa se conduca dupa urmatoarele principii:

- Relatiile publice reprezinta o profesie orientata spre interesul public, nu spre satisfactiile si interesele individuale.

- Relatiile publice sunt un mijloc prin care publicul transmite institutiilor interesele si dorintele sale; ele interpreteaza problemele publicului si vorbesc in numele lui.

- Relatiile publice se ocupa de probleme serioase, nu de false probleme; ele nu se bazeaza pe fabricarea unor realitati fictive, ci pe folosirea faptelor concrete in crearea unor programe care au ca scop principal servirea interesului public.

- Relatiile publice contribuie la corelarea reciproca a institutiilor cu publicul, la stabilirea unor relatii reciproce mai bune, in beneficiul publicului.

- Relatiile publice sunt o valva de siguranta a democratiei; oferind mijloace de corelare reciproca, ele reduc sansele de aparitie a unor actiuni arbitrare sau coercitive.

- Relatiile publice sunt un element important al sistemului de comunicare sociala; ele permit indivizilor sa fie informati asupra multiplelor evenimente si situatii care pot sa le influenteze viata.

- Relatiile publice contribuie la dezvoltarea responsabilitatii sociale a unei organizatii.

- Relatiile publice sunt o caracteristica universala a oricarei activitati; oricine cauta acceptarea, cooperarea si afectiunea celorlalti aplica principiile relatiilor sociale; specialistii in relatii publice aplica aceste valori in mod profesional.

Etica si viitor in activitatea de relatii publice

- Deoarece specialistii in relatii publice trebuie sa se adreseze publicului pentru a gasi sprijinul fara de care programele lor nu pot reusi, ei trebuie sa considere interesul public drept unic criteriu in alegerea unui client sau a unei strategii; profesionistii din relatiile publice trebuie sa aiba curajul de a refuza un client sau un program care nu corespunde acestor valori.

- Profesionistii din relatiile publice trebuie sa respecte mass media, deoarece acestea sunt canalul principal prin care informatiile ajung la public; deoarece minciunile distrug credibilitatea presei, relatiile publice trebuie sa protejeze integritatea mass media.

- Profesionistii in relatii publice trebuie sa fie comunicatori eficienti; deoarece mediaza intre organizatie si publicul acesteia, ei trebuie sa transmita informatia in ambele sensuri.

- Relatiile publice trebuie sa foloseasca metode stiintifice de cercetare a opiniei publice; fara acestea ele nu vor putea asigura o comunicare bilaterala simetrica si responsabila.

- Relatiile publice trebuie sa foloseasca teoriile si tehnicile din stiintele sociale (sociologie, psihologie, comunicare) si filologice pentru a putea intelege publicul si transmite mesaje eficiente.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Etica in relatiile publice.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 083 cuvinte
Nr caractere:
15 767 caractere
Marime:
712.71KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Științele Comunicării
Tag-uri:
relatii publice, etica
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!