Documente internaționale care garantează respectarea drepturilor omului

Previzualizare curs:

Extras din curs:

1. Carta O.N.U. si drepturile fundamentale ale omului. Organizatia Natiunilor Unite (O.N.U.) este o organizatie internationala interguvernamentala cu vocatie universala si in domeniul drepturilor omului, iar Carta O.N.U. sau Carta Natiunilor Unite, reprezinta Tratatul acestei organizatii semnat la San Francisco la 26 iunie 1945, dupa terminarea celei de-a doua conflagratii mondiale.

Indeplinirea scopului declarat de Carta O.N.U. in art. 1, pct. 3 si anume: "promovarea si incurajarea respectarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale pentru toti, fara deosebire de rasa, sex, limba sau religie", consta in reglementarea si protejarea drepturilor fundamentale ale omului, a demnitatii si valorii persoanei umane, a egalitatii depline in drepturi, fara discriminari, precum si a cooperarii si egalitatii dintre state, indiferent de marime, dezvoltare economica sau regim politic pentru respectarea si promovarea drepturilor omului.

Cu toate ca in Carta au fost incluse reglementari ale drepturilor omului, interesele politice interne si externe ale marilor puteri, care se confruntau cu grave incalcari ale drepturilor omului, au determinat ca doar o parte din aceste drepturi sa fie preluate in legislatiile interne, deoarece S.U.A. se confrunta cu segregatia rasiala, U.R.S.S. cu deportarile si epurarile pe criterii entice, Marea Britanie cu uriasul sau imperiu colonial, etc.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Documente internationale care garanteaza respectarea drepturilor omului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 330 cuvinte
Nr caractere:
17 410 caractere
Marime:
36.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
drepturi, om
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!