88 de cursuri pentru Facultate din domeniul Merceologie

Materie sau Domeniu

Merceologie88 Economie2607 Management2102 Drept1684 Contabilitate1315 Marketing1088 Medicină958 Finanțe938 Calculatoare828 Psihologie757

Forma de invatamant

Cursuri / Merceologie / Facultate

  • Imagine document Mărfuri Alimentare și Securitatea Consumatorului

    Mărfuri Alimentare și Securitatea Consumatorului

    Curs / Merceologie / Facultate

    Obiective: Dobândirea de cunoştinţe privind: configuraţia actuală a mărfurilor alimentare; funcţiile produsului alimentar; caracterizarea pieţei mărfurilor alimentare; abordările moderne ale noţiunii de calitate a mărfii alimentare; 1.1 Configuraţia actuală a mărfurilor alimentare...

    273 pagini doc ppt
  • Imagine document Recepția și stocarea mărfurilor - modulul 8

    Recepția și stocarea mărfurilor - modulul 8

    Curs / Merceologie / Facultate

    1. Scopul si importanta receptiei RECEPTIA este operatia de identificare si verificare cantitativa si calitativa a marfurilor ce se primesc in depozit. Livrarea marfurilor se face prin receptie efectiva intre delegatii societatilor furnizoare si beneficiare. Receptia cuprinde...

    5 pagini doc Cuprins
  • Imagine document Analiza Senzorială a Alimentelor

    Analiza Senzorială a Alimentelor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Generalităţi privind analiza senzorială a produselor alimentare,istoric, importanta acesteia ca metoda complementara in controlul si expertiza produselor alimentare. Analiza senzoriala a produselor alimentare este practic la fel de veche ca însasi omenirea, însa progrese s-au...

    69 pagini doc
  • Imagine document Mărfuri alimentare și securitatea consumatorilor

    Mărfuri alimentare și securitatea consumatorilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Imperativul tratarii separate si specifice a merceologiei marfurilor alimentare – ca note de curs si problematica – deriva din particularitatile pozitiei acestor marfuri in consumul populatiei, indiferent de forma sub care apar in procesul de comercializare: materii prime, semifabricate...

    37 pagini doc
  • Imagine document Studiul mărfurilor și asigurarea calității

    Studiul mărfurilor și asigurarea calității

    Curs / Merceologie / Facultate

    RECEPŢIA LOTURILOR DE MĂRFURI ELEMENTE DE BAZĂ, CONŢINUTUL ŞI SCOPUL RECEPŢIEI LOTURILOR DE MĂRFURI; MODALITĂŢI ŞI PROCEDEE DE VERIFICARE A CALITĂŢII LA RECEPŢIA LOTURILOR DE MĂRFURI; ELEMENTE DE JURISDICŢIE ALE LIVRĂRII LOTURILOR DE MĂRFURI. ELEMENTE DE BAZĂ, CONŢINUTUL ŞI SCOPUL...

    130 pagini ppt
  • Imagine document Analize Fizico-Chimice

    Analize Fizico-Chimice

    Curs / Merceologie / Facultate

    Apa e un compus predominant în majoritatea produselor din carne. Apa influenţiază esenţial caracteristicile calitative a produselor şi rezistenţa lor la acţiunea microorganismelor. Conţinutul umidităţii variază larg în dependenţă de formă(tip, fel) de materia primă, de categoria şi...

    76 pagini doc docx tmp
  • Imagine document Calitatea Serviciilor

    Calitatea Serviciilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Conceptul de „serviciu“ poate fi definit din punct de vedere al: • potenţialului – reprezintă capacitatea de care dispune prestatorul de a furniza servicii; • procesului – serviciul este o activitate creatoare de valoare făcută în contul clientului; • rezultatului – se identifică...

    4 pagini doc
  • Imagine document Caracterizarea Merceologică a Principalelor Grupe de Produse Alimentare de Origine Vegetală

    Caracterizarea Merceologică a Principalelor Grupe de Produse Alimentare de Origine Vegetală

    Curs / Merceologie / Facultate

    6.1 Cerealele şi leguminoasele boabe: materii prime şi produse de prelucrare Cerealele au jucat dintotdeauna un rol deosebit în alimentaţie. Boabele de cereale au un potenţial tehnologic şi nutritiv ridicat putând fi prelucrate într-o gamă largă de produse, foarte diversificate: crupe,...

    43 pagini doc
  • Imagine document Merceologia - Obiect și Domeniu de Studiu

    Merceologia - Obiect și Domeniu de Studiu

    Curs / Merceologie / Facultate

    Capitolul 1 Mercologia obiect si domeniu de stiudiu Varietatea mare a nevoilor a determinat o diversificare accentuatã a produselor si serviciilor existente la un moment dat pe piatã. Studiul produselor din punct de vedere tehnic presupune cunoasterea principalelor proprietãti, a...

    44 pagini docx
  • Imagine document Cercetarea și Dezvoltarea Produselor

    Cercetarea și Dezvoltarea Produselor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Capitolul 1 CONSIDERAŢII PRIVIND PRODUSUL 1.1. Noţiunea de produs. Definiţie. Principala calitate a inginerilor constă în aplicarea cunoştinţelor şi a experienţei acumulate în soluţionarea problemelor tehnice şi optimizarea acestora ţinând cont de restricţiile impuse de materialul...

    47 pagini doc
  • Imagine document Studiul Mărfurilor

    Studiul Mărfurilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    CAPITOLUL 1 OBIECTUL DE STUDIU ŞI EVOLUŢIA ŞTIINŢEI MĂRFURILOR Studiul mărfurilor se constituie într-un sistem de cunoştinţe, tehnici şi metode orientate coerent spre cercetarea complexă a mărfurilor şi zonel contingente problematicii mărfurilor. În evoluţia sa, acest domeniu a...

    280 pagini doc ppt
  • Imagine document Merceologie nealimentară

    Merceologie nealimentară

    Curs / Merceologie / Facultate

    Obiectul de studiu al merceologiei Inceputurile merceologiei Scoala germană consideră lucrarea lui Johan Beckmann Curs pregătitor de merceologie sau pentru cunoaşterea celor mai alese mărfuri din străinătate (1793 – 1900) ca reprezentând începuturile Merceologiei, acesta fiind...

    70 pagini doc
  • Imagine document Bazele Merceologiei

    Bazele Merceologiei

    Curs / Merceologie / Facultate

    1. BAZELE MERCEOLOGIEI 1.1.OBIECTUL, CONŢINUTUL ŞI SARCINILE MERCEOLOGIEI, CLASIFICAREA, COMPONENŢA ŞI STRUCTURA MĂRFURILOR 1. Prezentaţi sortimentul mărfurilor (gama sortimentală): noţiune, semnificaţia şi rolul social-economic, tipurile şi definiţia lor, laturile şi principiile...

    41 pagini doc
  • Imagine document Calitatea și securitatea mărfurilor

    Calitatea și securitatea mărfurilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    1.CODIFICAREA MARFURILOR (tipuri de coduri, elemente definitorii ale codurilor, metode de imprimare a codurilor, metode de citire a codurilor cu bare, avantajele utilizarii codurilor); 2.CALITATEA PRODUSELOR SI SERVICIILOR (Conceptul de calitate, Factorii de influenta ai calitatii,...

    54 pagini ppt
  • Imagine document Expertiza și certificarea mărfurilor

    Expertiza și certificarea mărfurilor

    Curs / Merceologie / Facultate

    Noţiunea de expertiză merceologică Expertiza reprezintă acel mijloc de probă prin care, in baza unei cercetări metodice folosind procedee ştiinţifice, expertul aduce la cunoştinţa organului care l-a imputernicit concluzii motivate ştiinţific cu privire la faptele pentru a căror...

    61 pagini doc
Sus!