Istoria cafelei

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Introducere

Desi prezinta numeroase influente ale subiectivitatii, analiza senzoriala este foarte importanta in stabilirea calitatii marfurilor alimentare. Fiind destinate consumului populatiei, este normal ca toate aceste produse sa fie testate si modelate dupa cerintele potentialilor cunsumatori. Acest tip de analiza a calitatii este unul dintre cele mai putin costisitoare, fiind o metoda directa si care nu implica aparate sau instrumente de laborator foarte complicate. Spre deosebire de marfurile industriale, a caror calitate este mai concret definita printr-o serie de proprietati mecanice, fizice sau chimice, calitatea produselor alimentare reprezinta o notiune complexa care inglobeaza o serie de conditii obligatorii: inocuitate, caracteristici intrinseci masurabile sau atributive, proprietati senzoriale, iar daca avem in vedere dezvoltarea productiei si a marketingului, trebuie inclusa si o alta conditie: prezentarea ambalajului conform calitatii reale a produsului.

Istoria Cafelei

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani.

In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole, dar in Orientul Mijlociu ea este consumata.

Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe despre bautura misterioasa si amara cu puteri stimulatoare.

Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor. Incepand cu anul 1000 e.n., renumitul tamaduitor Avicenna, administra cafeaua in chip de medicament. Etiopienii obtineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea in apa a boabelor uscate. Cafeaua crestea in mod natural si in Peninsula Arabiei si din secolul 11 aici cafeaua a fost preparata ca bautura calda.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Istoria cafelei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
4 940 cuvinte
Nr caractere:
29 778 caractere
Marime:
262.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Istoria cafelei, cafea
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!