475 de cursuri din domeniul Industria Alimentară

Materie sau Domeniu

Industria Alimentară475 Economie2611 Management2106 Drept1687 Contabilitate1321 Marketing1092 Medicină958 Finanțe938 Calculatoare828 Psihologie757

Forma de invatamant

Cursuri / Industria Alimentară

  • Imagine document Conditionare, Conservare, Congelare

    Conditionare, Conservare, Congelare

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Capitolul 1 Despre alimente 1.1. Conceptul de aliment Definitie Termenul de aliment desemneaza orice materie care prin ingestie serveste la intretinerea si dezvoltarea unui organism. De regula, alimentele sunt produse naturale de compozitie complexa, de origine vegetala sau animala....

    200 pagini doc
  • Imagine document Tehnologia de Preparare a Torturilor

    Tehnologia de Preparare a Torturilor

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Tema: TEHNOLOGIA PREPARĂRII TORTURILOR 1. Caracteristica torturilor Torturile sunt preparate de cofetărie prezentate la bucată, simple sau supraetajate şi comercializate la kilogram. Torturile sunt executate, de obicei, în urma comenzilor făcute de consumator. Prepararea lor fără...

    73 pagini docx
  • Imagine document Inocuitate alimentară

    Inocuitate alimentară

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Definiţia inocuităţii şi contaminanţilor Prin "inocuitatea alimentelor", se înţelege absenţa sau prezenţa la niveluri acceptabile şi fără pericol a contaminanţilor, a corpurilor străine, a toxinelor naturale sau a oricărei alte substanţe susceptibilă de a face alimentul dăunător pentru...

    247 pagini ppt
  • Imagine document Structura industriei de catering

    Structura industriei de catering

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    1) Structura industriei de catering STRUCTURA INDUSTRIEI DE CATERING Industria de catering cuprinde ansamblul structurilor sectoriale având caracter comercial şi social, autorizate în producerea şi ofertarea, strict specializată şi cu destinaţie bine definită, a produsului total de...

    25 pagini docx
  • Imagine document Analiza senzorială a produselor alimentare

    Analiza senzorială a produselor alimentare

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Evaluarea senzoriala - Reprezinta o tehnica de evaluare a caracteristicilor legate de aspect, gust, miros, textura, aroma, a produsului alimentar - Mecanismul de percepere si selectie a informatiei transmise de produs presupune un process care implica o serie de filtre pentru...

    12 pagini docx
  • Imagine document Biofizică

    Biofizică

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Ştiinţele biologice studiază natura vie reprezentata prin: plante, animale, oameni si relaţiile complexe dintre ele. Aceşti reprezentanţi ai naturii vii au o structura foarte variata. Funcţiile vitale se complica si se perfecţionează progresiv, de la formele simple la cele mai...

    300 pagini doc ppt
  • Imagine document Tehnologia Berii

    Tehnologia Berii

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Uscarea malţului Scopurile operaţiei de uscare sunt: - obţinerea unui malţ conservabil, care se poate transporta şi depozita în condiţii normale; - stoparea procesele biochimice la stadiul dorit, specific tipului de malţ fabricat; - realizarea degerminării malţului; - îndepărtarea...

    11 pagini doc
  • Imagine document Tehnologia Vinului

    Tehnologia Vinului

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    I. PRINCIPALELE ENZIME DIN MUSTURI ŞI VINURI Enzimele care se găsesc în musturi şi vinuri provin din: • materia primă - strugurii, precum şi din: • drojdiile care participă la fermentaţia mustului (drojdii selecţionate sau de contaminare); • mucegaiurile de infecţie a culturilor...

    30 pagini doc
  • Imagine document Semipreparat din aluat întins

    Semipreparat din aluat întins

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Operaţii pregătitoare Faină se cerne. Prepararea aluatului Din faină, circa 2.000 l de apă,oţet şi sare se frămîntă un aluat de consistenta tare, care se împarte în 16 bucăţi egale, se modelează rotund pe o planşetă unsă cu ulei, se ung cu ulei şi se lasă în repaos circa 30 min....

    13 pagini ppt
  • Imagine document Tehnologia alimentară

    Tehnologia alimentară

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Omul, spre deosebire de alte vieţuitoare, nu consumă toate alimentele aşa cum se găsesc în natură, ci numai după o prealabilă prelucrare. Această prelucrare se poate realiza industrial, în fabrici, sau în mod manufacturier, în bucătăriile sau laboratoarele unităţilor de alimentaţie...

    54 pagini docx
  • Imagine document Instalații și Echipamente pentru Hoteluri și Restaurante

    Instalații și Echipamente pentru Hoteluri și Restaurante

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    INSTALAŢII DE VENTILARE ŞI CLIMATIZARE PENTRU HOTELURI ŞI RESTAURANTE Generalităţi privind condiţionarea aerului în incinte Definiţie: Prin condiţionarea aerului din incinte se înţelege modificarea parametrilor aerului din spaţiile interioare ale hotelurilor, pensiunilor,...

    352 pagini pdf
  • Imagine document Managementul Mediului

    Managementul Mediului

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    Management de mediu – ansamblul activităţilor de management care determină politica de mediu şi responsabilităţile puse în practică prin:  planificarea obiectivelor de mediu, evaluarea rezultatelor şi evaluarea efectelor produse asupra mediului înconjurător Politică de mediu – 1....

    117 pagini ppt
  • Imagine document Macromolecules

    Macromolecules

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    1. MACROMOLECULES Macromolecules are giant molecules with many atoms and very large masses for a molecule. Nearly all macromolecules include the element carbon as a building block, because it is the only element that readily forms giant chains or networks by bonding to other carbon...

    14 pagini doc
  • Imagine document Gelatinizarea

    Gelatinizarea

    Curs / Industria Alimentară / Facultate

    În cercetarea alimentelor la temperatura între –60C şi 300C multe efecte pot fi observate în timpul procesului de depozitare, de păstrare de stocare. Aceste fenomene pot fi endoterme (ca topirea, denaturizarea, gelatinizarea, evaporarea) sau procese exoterme (ca îngheţarea,...

    92 pagini doc
  • Imagine document Riscul consumului alimentelor ultraprocesate

    Riscul consumului alimentelor ultraprocesate

    Curs / Industria Alimentară / Master

    Introducere Alimentele ultraprocesate sunt produse alimentare care au trecut printr-un proces de producție industrială intensivă, implicând adesea multiple etape de prelucrare și adăugare de ingrediente chimice și aditivi pentru a îmbunătăți gustul, aspectul și durata de conservare a...

    15 pagini pptx Cuprins Bibliografie

Sus!