Previzualizare curs:

Extras din curs:

Cotarea este operatia de determinare si inscriere a valorilor numerice pentru dimensiunile care definesc complet obiectul (produsul) reprezentat intr-un desen tehnic. Cu exceptia cazurilor in care sunt precizate intr-o documentatie conexa, toate informatiile dimensionale, necesare pentru definirea clara si completa a unui obiect sau a unui element caracteristic, trebuie inscrise direct pe desen.

Regulile si conventiile generale de executare grafica a cotarii in desenele tehnice din toate domeniile (mecanic, electric, constructii, arhitectura etc.) sunt stabilite prin norme internationale, respectiv prin standardul romanesc aliniat la acestea.

In AutoCAD, cotarea este un proces complex, cu multe elemente componente si pe mai multe etape care trebuie riguros respectate. Utilizatorul trebuie sa aleaga din multitudinea optiunilor oferite de program, pentru a-si defini un stil propriu de cotare, care sa respecte normele domeniului din care face parte desenul respectiv.

Principalele elemente de cotare sunt (fig. 6.12) : liniile ajutatoare, liniile de cota, extremitatile liniei de cota, punctul de origine, liniile de indicatie si valoarea numerica a cotei. Aceste elemente formeaza o singura entitate numita "cota" dar pot fi privite si ca niste entitati individuale care pot fi manevrate (editate) fiecare in parte. O cota ce a fost trasata cu o comanda de cotare se poate imparti in entitati daca se "explodeaza" folosind comanda EXPLODE.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cotarea.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
5 027 cuvinte
Nr caractere:
31 961 caractere
Marime:
4.16MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Grafică Computerizată
Tag-uri:
autocad, cotare
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!