Previzualizare curs:

Extras din curs:

AutoCAD este cel mai raspandit mediu de grafica si proiectare asistata de calculator.

In anul 1982, rula prima versiune a acestuia, denumita ?MicroCAD", utilizata pe calculatoare cu procesor Intel 8080. Cel mai popular produs soft al firmei americane Autodesk a ajuns acum la versiunea denumita AutoCAD 2000. A cucerit America, apoi Europa si Australia. Este tradus in 18 limbi ale globului. Are milioane de utilizatori licentiati pe toate continentele, in mari companii industriale sau de constructii, in universitati si firme de proiectare. Are milioane de fani, inscrisi in cluburi. Are reviste dedicate, scoli speciale de instruire, congrese specializate. Are un format soft recunoscut pe mapamond, *.dwg, compatibil cu aproape orice mediu de proiectare asistata de calculator.

AutoCAD este o poarta spre lumea virtuala si in acelasi timp un instrument esential de modelare a acestei lumi.

1.2. Pentru cine este AutoCAD?

AutoCAD este un produs soft profesional, destinat proiectantilor profesionisti din toate domeniile tehnice, arhitectilor si cercetatorilor stiintifici din diverse specialitati. Mediul AutoCAD creaza conditii optime de dezvoltare a proiectelor tehnice din cele mai variate domenii. De aceea, AutoCAD este folosit de cea mai diversa familie de proiectanti, din cele mai diverse domenii tehnice de activitate.

Datorita extinderii sale mondiale, mediul AutoCAD este aprofundat in universitatile tehnice, in cele de arhitectura, in medicina, geografie si astronomie. Pregatirea pentru viitor in domeniul tehnic include aproape evident si componenta AutoCAD.

1.3. Cum este AutoCAD?

Simplu, comod si prietenos. Extrem de eficient pentru cei ce stiu sa l exploateze corect. Cu o interfata estetica si comunicativa. Iata cateva detalii ale acesteia!

Figura 1.1 Configuratia ferestrei de lucru sub editorul de desenare din AutoCAD 2000

Regiunea cea mai importanta este zona grafica, alocata crearii desenului. Pe suprafata zonei grafice se deplaseaza doua fire reticulare ce formeaza cursorul ecran. Marimea acestuia poate fi reglata printr una din optiunile comenzii OPTIONS. La trecerea in alte zone ale ecranului, cursorul isi schimba aspectul, devenind sageata sau caseta de video invers. Cursorul ecran este deplasabil cu ajutorul mouse ului, al sagetilor de pe tastatura sau al altui dispozitiv periferic de intrare (tableta grafica, track ball, etc.).

La partea superioara a ferestrei de lucru este dispus meniul bara, din care pot fi accesate meniurile pull down, organizate in cascada.

In dreapta ecranului, poate fi vizualizat optional meniul ecran (fig. 1.2), organizat arborescent, pe mai multe file de meniuri si submeniuri. Revenirea la fila principala a meniului ecran este posibila oricand prin selectarea liniei, AutoCAD, care ramane vizibila pe orice fila. Prin comanda OPTIONS, utilizatorul poate sa decida prezenta sau absenta meniului ecran.

AutoCAD 2000 dispune de mai multe bare de instrumente ("toolbars" in limba engleza). Acestea contin pseudo butoane pentru accesarea prin controale vizuale a unor comenzi, macrocomenzi, secvente de comenzi sau optiuni. Barele de instrumente pot fi flotante sau fixate pe oricare din cele patru laturi ale zonei grafice.

Doua dintre barele de instrumente sunt extrem de importante, avand functii esentiale: este vorba despre "Standard toolbar" si "Object properties" (fig. 1.3 si fig. 1.1), adica bara de instrumente standard si bara de instrumente pentru proprietatile obiectelor; se recomanda ca acestea sa

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Autocad.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 426 cuvinte
Nr caractere:
13 426 caractere
Marime:
178.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Grafică Computerizată
Tag-uri:
proiectare, autocad, grafica
Predat:
la facultate
Materie:
Grafică Computerizată
Sus!