Organizarea și exploatarea datelor în visual Foxpro

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Ce este Visual Foxpro?

Este un SGBD modern, din generatia a 4 de limbaje, folosit pentru manipularea bazelor de date relationale sub sistemele de operare din familia Microsoft Windows (95/98/2000/NT ). Este o versiune pentru Windows, ce continua variantele mai vechi de Foxpro, permitand manipularea bazelor de date inclusiv baze de date client - server. El face parte dintr-un pachet de instrumente de programare numit Visual Studio ( din pachet mai fac parte Visual C, Visual Basic, etc.). Ofera suport pentru programarea pe obiecte si acces la controale vizuale ( ce pot fi "trase" pe aplicatie) pentru construirea suprafetei (interfetei ) grafice de accesare a bazelor de date.

4.1. Definirea si crearea bazelor de date relationale. Definirea tabelelor

4.1.1. Crearea bazei de date si a tabelelor componente

Ce este o baza de date relationala ? O baza de date relationala reprezinta o structura complexa folosita la memorarea si gestionarea datelor ce descriu un anumit tip de obiecte. Concret, in Visual Foxpro o baza de date este un container in care sunt puse la un loc mai multe tabele cu date intre care pot sa existe legaturi Baza de date are asociat un fisier cu extensia DBC in care sunt memorate date referitoare la baza de date : tabelele componente, relatiile dintre tabele, dictionarul de date asociate. Tabelele sunt structuri in care se pot memora date descriind un anumit tip de elemente. Fiecare caracteristica a elementelor alcatuieste un camp, iar elementele propriu-zise sunt memorate in inregistrari. Din punct de vedere fizic, tabelele sunt stocate in fisiere cu extensia DBF :

Exemplu de structura tabelara in care sunt stocate datele:

TABELA.DBF

Camp1Camp2 Camp m

Inregistrarea 1

Inregistrarea 2

Inregistrarea n

Exemplu un tabel datepers.dbf dintr-o baza de date cursanti.dbc :

NumePrenumeDataNStudiiVenit

Popescu

Ion11:11:1976SUPERIOARE12000000

Georgescu

Mihai02:12:1973SUPERIOARE23400000

Avram Mihai08:23:1964MEDII23000000

Acest tabel formeaza un fisier de date, fisier ce se salveaza sub numele de datepers.dbf (acesta va fi fisierul fizic care va contine datele efective), tabel ce se depune in containerul bazei de date.

Dupa cum se observa definirea unei tabele implica specificarea numelui de tabel,a campurilor componente, impreuna cu caracteristicile acestora si eventual a indecsilor.

Fiecare camp al unei tabele este caracterizat prin mai multe caracteristici ce se precizeaza la definirea tabelului :

- numele sau folosit la identificare ( in exemplu numele coloanei ). Numele este format din caractere ( de obicei litere , cifre si liniuta de subliniere) Daca tabelul este inclus in baza de date , numele campului poate fi de lungime maxima 128 de caractere. Daca tabelul este liber, nefiind legat de o anumita baza de date , numele este format din maxim 10 caractere ( prima litera).

Obs Pentru a se putea asigura portabilitatea, s-a pastrat pentru tabelele nelegate forma din versiunile mai vechi de Foxpro (tabelele erau un fel de baze de date ).

- tipul campului - precizeaza tipul datelor , valorilor ce vor fi stocate in campul (coloana) respectiva. Tipurile de date puse la dispozitie de Visual Foxpro sunt urmatoarele :

-Character- folosit pentru stocarea datelor de tip sir de caractere (cum ar fi nume de persoane, nume de obiecte, adrese, denumiri, etc) Campurile de tip caracter pot pastra pana la 254 de caractere ( de obicei litere, cifre , semne de pe tastatura, semne tiparibile).

-Currency - folosit pentru a stoca valori in dolari (i se mai spune tipul monetar). Valoarea maxima permisa este de $922 000 de miliarde si permite patru zecimale (valorile sunt stocate pe 8 octeti in memorie).

-Numeric si Float - folosite pentru pastrarea valorilor numerice , permitand pana la 20 de cifre semnificative, cu maxim 19 cifre zecimale. Valorile minime si maxim intre care se poate lucra sunt 0.9999999999 x10-19 si 0.9999999999 x1020

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea si exploatarea datelor in visual foxpro.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
66 pagini
Imagini extrase:
66 imagini
Nr cuvinte:
18 902 cuvinte
Nr caractere:
98 010 caractere
Marime:
353.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
baze de date, informatii, tabele, sql
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!