Alimentația sportivilor

Extras din curs:

Corpul sportivilor are nevoie de o dieta eficienta, care sa-i ofere carbohidratii, proteinele si grasimile necesare. Solicitarile fizice creeaza un exces de radicali liberi, deci are nevoie de antioxidanti puternici care sa-l ajute sa-i neutralizez si sa garanteze o recuperare rapida.

Fie ca este vorba de slabire sau de volumizare masei musculare, in stabilirea unei diete trebuie sa se porneasca de la stabilirea unor obiective si prioritati. Primul lucru de care trebuie tinut cont este tipul de metabolism:

Tipul ectomorf:

Un ectomorf este o persoana care are mari dificultati in a castiga in greutate, si care are un metabolism foarte rapid. Ectomorful se reface rapid dupa antrenament (daca alimentatia este adecvata) permitandu-i o mai mare frecventa a antrenamentelor.

Depozitele de grasime sunt in general mici, ectomorful avand nevoie de mai multe calorii decat celelalte tipuri somatice, dar poate profita de potentialul mai rapid de refacere daca mananca destul de mult. Daca caloriile sunt prea putine, muschii se vor "autoconsuma" pentru a avea energia necesara refacerii, iar ectomorful va arata exact ca un ectomorf.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Alimentatia sportivilor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
387.01KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Anatomie
Tag-uri:
alimente, suplimente, nutritie
Predat:
la facultate
Materie:
Anatomie
Sus!