Un rol important in dezvoltarea tehnico-stiintifica a intreprinderilor industriei alimentare (vinicola) este rezervata automatizarii procesului tehnologic si a procesului tehnologic si a procesului de producere, prin care si utilizind metodele si mijloacele moderne ca: microcalculatoare, tehnica pe microprocesoare, roboti, manipulatoare.
Principalele sarcini ale automatizarii sunt:
- intensificarea producerii pe baza introducerii a unor noi performante a stiintei si tehnicii;
- micsorarea numarului de transferuri tehnologice;
- introducerea schemelor de flux a producerii;
- cresterea calitativa si cantitativa a eficacitatii utilajului;
- sporirea ulterioara a nivelului mecanizarii si automatizarii.
Studiind si propunind schema tehnologica de producere a vinurilor seci prin metoda cupajarii vinului traminer alb 70% si 30%Rcatiteli am ajuns la concluzia ca cel mai bine de automatizat operatiile in felul urmator:
La oricare intreprindere vinicola sau crama vinurile in urma procesului de cupajare se obtin noi tipuri de vin.
Cupajarea este o operatie tehnologica de amestecare a doua sau mai multe componente cu anumite caracteristici in vederea obtinerii unui produs cu insusiri organoleptice superioare partenerilor ce au intrat in cupaj.
Se propune de a automatiza procesul de pompare a materialelor de capace. In schema tehnologica prezentata se prezinta 2 cisterne in care se pastreaza vinului traminer alb 70% si 30%Rcatiteli Ambele sunt unite la o pompa electrica prin intermediul robinetelor electrice. Dirijarea cu aceste robinete se petrece de la panoul de dirijare. In cupajor sunt instalate 2 traductoare a semnalizatorului de nivel.
CT-1 vinului traminer alb 70%
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.