Automatizarea procesului de cupajare

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Un rol important in dezvoltarea tehnico-stiintifica a intreprinderilor industriei alimentare (vinicola) este rezervata automatizarii procesului tehnologic si a procesului tehnologic si a procesului de producere, prin care si utilizind metodele si mijloacele moderne ca: microcalculatoare, tehnica pe microprocesoare, roboti, manipulatoare.

Principalele sarcini ale automatizarii sunt:

- intensificarea producerii pe baza introducerii a unor noi performante a stiintei si tehnicii;

- micsorarea numarului de transferuri tehnologice;

- introducerea schemelor de flux a producerii;

- cresterea calitativa si cantitativa a eficacitatii utilajului;

- sporirea ulterioara a nivelului mecanizarii si automatizarii.

Studiind si propunind schema tehnologica de producere a vinurilor seci prin metoda cupajarii vinului traminer alb 70% si 30%Rcatiteli am ajuns la concluzia ca cel mai bine de automatizat operatiile in felul urmator:

La oricare intreprindere vinicola sau crama vinurile in urma procesului de cupajare se obtin noi tipuri de vin.

Cupajarea este o operatie tehnologica de amestecare a doua sau mai multe componente cu anumite caracteristici in vederea obtinerii unui produs cu insusiri organoleptice superioare partenerilor ce au intrat in cupaj.

Se propune de a automatiza procesul de pompare a materialelor de capace. In schema tehnologica prezentata se prezinta 2 cisterne in care se pastreaza vinului traminer alb 70% si 30%Rcatiteli Ambele sunt unite la o pompa electrica prin intermediul robinetelor electrice. Dirijarea cu aceste robinete se petrece de la panoul de dirijare. In cupajor sunt instalate 2 traductoare a semnalizatorului de nivel.

CT-1 vinului traminer alb 70%

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Automatizarea procesului de cupajare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
65 pagini
Imagini extrase:
65 imagini
Nr cuvinte:
17 134 cuvinte
Nr caractere:
97 089 caractere
Marime:
108.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Agronomie
Tag-uri:
Automatizarea procesului de cupajare, Tehnica
Predat:
la facultate
Materie:
Agronomie
Profesorului:
Liviu Vacarciuc
Sus!