Proiect / Chimie Industrială / Liceu
Apa este un factor indispensabil organismului uman. In conditii naturale apa nu se gaseste niciodata in stare pura. Sub multiplele ei forme,reprezinta unul dintre cele mai importante elemente ale peisajului geografic-atat pentru utilizarea directa de catre om,cat si pentru activitatea...
Proiect / Chimie Industrială / Liceu
1. Degorjarea Pierderi la degorjare: Chf - cantitatea de champagne finita (l/ora) Chd - cantitatea de champagne supusa degorjarii (l/ora) 2. Maturare pe depozit Pierderi la maturare: Chd - cantitatea de champagne supusa degorjarii (l/ora) Chm - cantitatea de champagne pusa la...
Proiect / Chimie Industrială / Liceu
I.ARGUMENT Apa în natură se prezintă sub diferite forme: astfel în atmosferă vaporii de apă se întâlnesc până la 10-15 km. altitudine, pentru ca în subteran sa fie întâlnită până la 50 km. Volumul total de apă pe Terra este aproximativ de 1370 x106 km3. Apa din râuri și lacuri...
Proiect / Chimie Industrială / Liceu
I. ARGUMENT Apa este cel mai important aliment. Nu poate fi înlocuit. Aceste afirmații nu sunt figuri de stil, ci citate din standardele de apă din țări dezvoltate. Omul se poate lipsi în extremis de apă pentru alte folosințe, dar nu și de apa de băut. Rezistă timp destul de îndelungat...
Atestat / Chimie Industrială / Liceu
1.ARGUMENT Cocsarea este o formă severă a cracării termice având ca scop reducerea cantității de combustibili de focare prin transformarea parțială a reziduurilor petroliere în produse mai ușoare și cocs. În prezent se aplică variantele: cocsare întârziată și cocsare în strat...