Tehnologia budincilor și a sufleurilor

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

Cuprins
Cap I:Materii rpime in obtinerea budincilor si a sufleurilor
1.Materii prime de origine vegetala.
2.Materii prime de origine animala.
3.Materii prime auxiliare.
CapII:Tehnologie generala de obtinere a budincilor si a sufleurilor.
1.Proces tehnologic de obtinere a budincilor
2.Proces tehnologic de obtinere a sufleurilor
3.Caracteristici calitative a sortimentelor de budinci si sufleuri
CapIII:Sortimente de budinci si sufleuri
1.Budinci pentru desert.
2.Budinci pentru antreu.
3.Sufleuri pentru desert.
4.Sufleuri pentru antreu
Analiza structurilor nutritive a sufleurilor de spanac
Bibliografie

Extras din atestat:

Produsele agricole de natura vegetala care constituie materia prima pentru industria alimentara pot fi grupate in cateva mari grupe:

- Cereale

- Leguminoase pentru boabe

- Legume

- Fructe

- Plante aromatice si radacinoase

CEREALELE: graul,porumbul,secara,orzul,orezul,ovazul,meiul sau orzoaica reprezinta cea mai importanta categorie de materii prime utilizate in alimentatia omului,dar si in scop industria

LEGUMINOASELE PENTRU BOABE reprezentate in principal de mazare, fasole, bob sau linte sunt destinate consumului alimentar,fie in stare naturala, pregatite in general prin fierbere, fie in stare conservata.

LEGUMELE constituie o clasa de materii prime vegetale de o mare varietate, rosiile, ardeii, castravetii, cartofii sau varza constituind elemente de baza intr-o alimentatie sanatoasa, ele putand fi consumate in stare cruda, cand aportul nutritiv este deosebit de mare, sau preparate prin fierbere sau conservare (de exemplu: muraturi, ardei conservati etc)

Prelucrarea industriala a legumelor ofera o mare varietate de produse, dintr-o tona de cartofi obtinandu-se, de exemplu, 140 kg de amidon uscat sau 39 l alcool etilic.

alcool etilic cartofi amidon

La categoria RADACINOASELOR cu importanta deosebita pentru industria alimentara, alaturi de pastarnac, patrunjel, marar, telina ,vegetale

pastarnac patrunjel sfecla de zahar utilizate in special la condimentarea hranei, amintim sfecla de zahar,planta cu deosebita importanta in industria extractiei si prelucrarii zaharului, alaturi de trestia de zahar.

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologia budincilor si a sufleurilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
3 098 cuvinte
Nr caractere:
16 797 caractere
Marime:
3.62MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
Tehnologia budincilor si a sufleurilor, Alimentatie
Predat:
la liceu
Profesorului:
Andrei Florin
Sus!