Bucătăria arabă

Previzualizare atestat:

Cuprins atestat:

I. Argument
II. Continutul lucrarii:
1. Prezentarea bucatariei internationale "Arabe";
1.1 Din bucataria nationala "Araba";
1.2 Obiceiuri, traditii si influente Preparate si ingrediente cu specific national;
1.3 Tipuri de meniuri - mese servite ;
1.4 Preparate din bucataria "araba" care au intrat in meniul bucatariei internationale (3 retete) ;
2. Norme igienico sanitare specifice alimentatiei publice ;
3. Anexe, documente tipizate, fotografi, pliante;
III. Bibliografie.

Extras din atestat:

Istoria bucatariei se confunda cu istoria omenirii. Initial restaurantul era un loc linistit in care se serveste hrana sanatoasa care are rolul sa il revitalizeze pe cel care o consuma la inceput, oferta cuprinde simple supe considerate foarte hranitoare. In timp meniul a fost imbunatatit cu preparate din oua, din carne de vita si pui.

In paralel cu restaurantul a aparut si un cateter care vindea mancare gatita pentru acasa "TakeAway". Din toate timpurile restauratorul sau carciumarul au fost bucatari ale caror cunostinte acopereau si aria servirii sau ospatarii care stiau sa si gateasca.

Bucatarilor li se cerea nu numai ca mancarea sa fie gustoasa iar in acelasi timp sa fie si frumos prezentata.

Activitatea din bucataria restaurantelor este foarte complexa de aceea cunostintele de nutritie, igiena, tehnologie culinara, simt estetic trebuie sa fie in permanenta improspatata.

Educatia permanenta in acest caz este indispensabila unei cariere in aceasta profesie. Nu se poate concepe sanatate fara o alimentatie sanatoasa acest lucru nu este valabil numai pentru copii sau adolescenti ci si pentru tineri, adulti sau batranii.

O alimentatie sanatoasa permite organismului o functionare eficienta si rezistenta la infectii si imbolnavirii.

Felul in care ne hranim influenteaza si felul in care aratam pielea, ochii, parul, dintii.

Alimentatia poate chiar preveni complexele de inferioritate datorate unui aspect fizic neplacut.

Alimentatia poate afecta si personalitatea omului pe fondul unei alimentatii deficitare se poate instala o stare permanenta de irascibilitate.

Problema principala a alimentatiei consta in asigurarea unui echilibru intre cantitatea de alimente ingerate si nevoile individului.

In zilele noastre alimentatia a devenit o cerinta de cultura asociata cu cele mai diversificate obiceiuri familiale regionale religioase si entice de care restauratori trebuie sa tina seama.

Restaurantele au devenit locuri, in care se confrunta cultura gastronomica si practicile culinare pe fundalul unor controverse ale economici de piata.

O caracteristica evidenta a activitatii din restaurantele de astazi este permanenta lor abordabilitatea la cerintele clientului; cresterea ofertei de preparate dietetice si servirea unor mese rapide si simple.

Servirea de catre clienti din curiozitate a unor preparate cu specific local pregatite intr-o maniera originala, creeaza motivatia cererii pentru noutati a celor ce fac apel la oferta restaurantelor.

In lucrarea cu tema "Promovarea preparatelor culinare specifice bucatariei internationale arabe" doresc sa prezint atat activitatea desfasurata in unitate cat si propuneri pentru imbunatatirea calitatii preparatelor culinare si a serviciilor oferite clientilor.

Bibliografie:

Nicolescu, R., 1998, Tehnologia restaurantelor, Editura Inter-Rebs, Bucuresti.

Vintila, I., Turcescu, A., Tehnologia activitatilor din unitatile de alimentatie publica si turism,;

Dobrescu, E., Stavrositu, S., 1999, Tehnica servirii consumatorilor, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.

Florea, C., Nica, L., Toma, C., 2004, Manualul directorului de restaurant, Editura THR-CG, Bucuresti.

Stavrositu, S- Arta serviciilor in restaurante si baruri, tehnologie culinara, serviciile hoteliere, Ed. Arta serviciilor in turism, Bucuresti;

Florea, C., 2004, Manualul ospatarului, Editura Sun Grafic, Bucuresti.

Florea, C., Belous, M., 2004, Organizarea evenimentelor si banquetingul in structurile de primire, Editura THR-CG, Bucuresti.

Florea, C., Bugan, M., 2003, Maitre d'hotel, Editura Gemma Print, Bucuresti.

Florea,C- Ghidul chelnerului, Ed. Rai, Bucuresti, 1995;

Pool, N; Serban, A- Notiuni fundamentale de igena, Ed. Coresi, Bucuresti, 1998;

Capota,V; Mihai, S- Alimentatia publica - manual pentru clasa aX-a, SAM, calificarea profesionala lucrator in alimentatia publica, Ed. CD Press, Bucuresti, 2008;

Mihai, S-Alimentatie publica si turism, manual pentru clasa a IX-a - Instruire practica, SAM, Ed. Niculescu, 2006;

LEGEA nr. 319 / 2006 a Securitatii si sanatatii in munca.

LEGEA nr. 98 / 1994 privind Normele de igiena si sanatate publica.

LEGEA nr. 307 din 12 iulie 2006 privind Apararea impotriva incendiilor.

16. Dorina, Stanescu si altii - Particularitati tehnologice in serviciile de alimentatie

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucataria araba.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
9 018 cuvinte
Nr caractere:
46 711 caractere
Marime:
551.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
Bucataria araba, gastronomie
Predat:
la liceu
Profesorului:
alexandru, lmv elevi
Sus!