Aprovizionarea și desfacerea mărfurilor

Previzualizare atestat:

Extras din atestat:

Principalul motiv care m-a determinat sa aleg tema proiectului "Aprovizionarea si desfacerea marfurilor", cu aplicatie la nivelul F.E. Fashionble Clothes S.R.L. , a fost desfasurarea in bune conditii a activitatii de aprovizionare a unitatii economice cu resurse materiale de la producatori la consumatori, in conditiile unor costuri minime si ale unui profit cat mai mare.

Din punct de vedere financiar, stocurile reprezinta alocare de capital, ce nu poate fi recuperat pana cand aceste stocuri nu parcurg intregul ciclu de exploatare si nu sunt valorificate prin vanzarea si incasarea produselor, lucrarilor sau serviciilor realizate de intreprindere.

Lucrarea de fata prezinta principiile si metodele care stau la baza stabilirii unei strategii viabile de aprovizionare, strategie care trebuie sa se axeze pe asigurarea unui flux continuu de materiale si pe o eficientizare a costurilor, precum si importanta stocurilor, care produc transformari cantitative si calitative in masa patrimoniului.

CAPITOLUL I

Prezentarea firmei- date generale despre F.E. Fashionable Clothes S.R.L.

A. ISTORIC

Firma de exercitiu F.E. Fashionable Clothes S.R.L. este o societate cu raspundere limitata avand sediu social in Str. Traian, nr. 165, sector 2 , Bucuresti.

F.E. Fashionable Clothes S.R.L. este inregistrata la Registrul ROCT sub numarul J40/067/02.12.2008, cu codul unic de inregistrare 1210511/02.12.2008. In actul constitutiv este precizata o perioada nedeterminata de functionare. Firma intruneste un numar de patru actionari si anume: Iova Catalin Adrian, Toader Sabrina Georgiana, Bealcu Isabela Ana Maria si Serban Andreea Gabriela. Managerul General al firmei este Iova Catalin Adrian.

Firma are ca obiect de activitate Comercializarea cu ridicata de imbracaminte si incaltaminte, codul CAEN 4642, si un numar total de 16 angajati. Isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si statutul ei.

Capitalul social al F.E. Fashionable Clothes S.R.L. este de 200.000 RON din care : capitalul social al firmei la infiintarea acesteia in valoare de 80.000 RON + aport de capital social in natura (marfa), in valoare de 120.000 RON, la data de 13.01.2009.

Pana la data de 13.01.2009 capitalul social a fost impartit in 800 de actiuni fiecare valorand 100 lei, distribuite in mod egal astfel fiecare asociat avand un numar de 200 de actiuni. Din data de 14.01.2009 capitalul social al firmei a fost impartit in 2000 de actiunii, distribuite astfel :

1. Iova Catalin Adrian - 1400 de actiuni

Bibliografie:

Mediu Concurential al afacerii, editura Oscar Print, Bucuresti 2007, autori - coordonator Camelia Suzana Ilie; co-autori Catalina Ileana Postovei, Cristina Tanislav, Magdalena Ardeleanu.

Negocierea in afaceri, editura CD Press, Bucuresti 2007, autori: Mihaela Stefanescu, Mariana Georgeta Ciobanu, Valentina Capoda.

Planificare Operationala, editura Oscar Print, Bucuresti 2006, autori coordonator Suzana Camelia Ilie, co-autori Catalina Popovici, Rodica Albu.

Internet

Descarcă atestat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aprovizionarea si desfacerea marfurilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
62 pagini
Imagini extrase:
62 imagini
Nr cuvinte:
8 037 cuvinte
Nr caractere:
49 551 caractere
Marime:
6.06MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Atestat
Materie:
Economie
Tag-uri:
Aprovizionarea si desfacerea marfurilor, Economie
Predat:
la liceu
Sus!