Atestat / Agricultură / Liceu
CAP.I. TEMA PROIECTULUI: TEHNOLOGIA GENERALA DE OBTINERE A SMANTANII DE CONSUM CAP.II. PRINCIPALELE CARACTERISTICI ALE MATERIILOR PRIME 2.1. Surse de aprovizionare cu materii prime si auxiliare Smantana are o compozitie asemanatoare cu a laptelui, avand insa un continut mai mare...
Atestat / Agricultură / Liceu
Pentru a se putea conserva in bune conditii, crenvustii se pot pasteuriza in cutii ermetic inchise. Crenvustii se prepara din bradt tare din carne de vita, maturat 24h, in proportie de 40-70%, slanina tare conservata, tocata prin sita cu ochiuri de 3 mm, in proportie de 20-30% si carne...
Atestat / Agricultură / Liceu
Industria alimentara asigura aprovizionarea consumatorilor cu o mare diversitate de produse alimentare. Acestea se obtin prin transformarea produselor vegetale sau animale, care poarta numele general de materie prima, in produse finite, obtinute in urma prelucrarii in utilaje si...
Atestat / Agricultură / Liceu
Fondurile de baza sunt semipreparate culinare de consisitenta lichida realizate prin fierbere extractive. Materiile prime utilizate sunt:oase cu valoare, oase fara valoare, legume, condimente si diferite adaosuri, etc. Oasele de vita, de pasare, de peste , de vanat influienteaza...
Atestat / Agricultură / Liceu
Vinul este o bautura alcoolica ,obtinuta prin fermentarea ,mustului de struguri proaspeti sau stafiditi. Obtinerea este un process de lunga durata care necesita o ingrijire deosebita incepand de la recoltarea strugurilor si pana la invechirea conditionata si imbutelierea produsului...
Atestat / Agricultură / Liceu
Tuberculoza este una dintre cele mai vechi si mai grave boli ale omului si animalelor. Probabil ca ea a existat la om inca de cind acesta a inceput sa traiasca in grupa sociale compacte , iar la animale , de cind au fost domesticite si silite sa traiasca si sa munceasca alaturi de om....
Atestat / Agricultură / Liceu
Argument Activitatea de obtinere a produselor de patiserie reprezinta una din cele mai vechi preocupari ale omului si totodata una dintre ramurile principale ale industriei alimentare. Avand in vedere importanta pe care o au produsele de patiserie in satisfacerea cerintelor...
Atestat / Agricultură / Liceu
- pentru consumatori, carnea este de calitate superioara daca are continut redus de grasime si daca este frageda, suculenta si aromata; - pentru nutritionisti, calitatea carnii este data de compozitia ei (proteine, lipide, substante minerale si vitamine) si de lipsa unor substante si...
Atestat / Agricultură / Liceu
Rezultatul final al muncii de puse in ramura cultivarii plantelor il constituie productia vegetala. Cantitatea totala de produse obtinute, precum si recolta medie la de pe un hectar suprafata cultivata depinde de intregul complex de masuri agrotehnice care se aplica. Ansamblul de...
Atestat / Agricultură / Liceu
ARGUMENT În desfășurarea actului turistic se face simțită interferența dintre oferta turistică, materializată prin producția turistică și cererea turistică, manifestată prin consumul turistic. În termeni economici această sferă de interferență a ofertei cu cererea poartă numele de piață...
Atestat / Agricultură / Liceu
ARGUMENT Agricultura reprezintă un domeniu de importanță majoră în cadrul economiei naționale, produsele agricole fiind căutate atât pe plan intern cât și pe plan extern. Aceasta impune formarea unei forțe de muncă calificată în acest domeniu. Tehnologia agricolă a marcat în acest secol...
Atestat / Agricultură / Liceu
ARGUMENT Agricultura reprezintă un domeniu de importanță majoră în cadrul economiei naționale, produsele agricole fiind căutate atât pe plan intern cât și pe plan extern. Aceasta impune formarea unei forțe de muncă calificată în acest domeniu. Tehnologia agricolă a marcat în acest secol...
Atestat / Agricultură / Liceu
Păstrarea tuberculilor Anual, se păstrează cantități mari de tuberculi o parte ca material de plantare, altă parte pentru consum curent sau pentru industrializare. Păstrarea tuberculilor se poate realiza fără pierderi dacă au o stare fitosanitară bună, recoltarea s-a făcut la...
Atestat / Agricultură / Liceu
Argument O problema dificila a viticulturii contemporane, cu tendinta de crestere in viitor,o reprezinta sensibilitatea soiurilor existente, in cultura, la atacul de boli specifice. Prevenirea daunelor, care pot sa ajunga pana la compromiterea totala a recoltei de struguri, impune...