21 de documente pentru Liceu din domeniul Agronomie

Materie sau Domeniu

Forma de invatamant

Tipuri documente

Documente / Agronomie / Liceu

  • Imagine document Carnea și produsele din carne

    Carnea și produsele din carne

    Referat / Agronomie / Liceu

    Carnea, indiferent de animalul de la care provine (vita, oaie, porc, pasare), are o compozitie corespunzatoare varstei si starii de nutritie a animalului. Carnea contine circa 20% proteine. Continutul grasimilor in carne depind de felul animalului si de starea de nutritie. Cea mai...

    13 pagini doc Bibliografie
  • Imagine document Agricultură generală factori de vegetație

    Agricultură generală factori de vegetație

    Referat / Agronomie / Liceu

    Factorii de vegetatie sunt elemente ale mediului naltural care intervin activ in viata plantelor. Cerintele plantelor fata de factorii de vegetatie variaza mult de la o specie la alta sau hibrid, precum si pe faze de vegetatie. In ultimul timp factorii de vegetatie sunt numiti tot mai...

    3 pagini doc
  • Imagine document Agricultură generală - semănatul

    Agricultură generală - semănatul

    Referat / Agronomie / Liceu

    Semanatul este lucrarea agricola ce consta in introducerea in sol a semnitelor la adancimi corespunzatoare cerintelor agrobiologice impuse de fiecare cultura, uniform repartizate, acoperirea lor cu sol afanat si tastarea sau nivelarea solului, astfel incat sa se creeze conditii de...

    4 pagini doc
  • Imagine document Ameliorarea Cabalinelor

    Ameliorarea Cabalinelor

    Referat / Agronomie / Liceu

    Teoria, tehnologia si practica zootehnica se afla astazi intr-un proces de revizuire radicala. Intr-un asemenea moment, cand totul trebuie schimbat, tarile sunt puse din nou la acelasi start. Castigarea noii curse a dezvoltarii depinde mai mult de pornirea si comportarea pe parcursul...

    19 pagini doc Bibliografie
  • Imagine document Rolul îngrășămintelor chimice în agricultură

    Rolul îngrășămintelor chimice în agricultură

    Referat / Agronomie / Liceu

    In agricultura biologica, conceptului de ingrasamant se prefera cel de fertilizare, deoarece scopul principal al aportului nutritiv nu este atat nutritia directa a plantelor, asa cum se practica in agricultura conventionala, cat imbogatirea terenului. Prin intermediul procesului de...

    3 pagini doc
  • Imagine document Tehnologii Agricole Grâul

    Tehnologii Agricole Grâul

    Referat / Agronomie / Liceu

    Graul este cea mai importanta planta cultivate, cu cea mai mare raspandire pe glob, cultivat in peste 100 de tari si constituie o sursa comerciala de prim rang. Importanta graului este data de : compozitia chimica a boabelor si raportul dintre hidrantii de carbon si proteine, in raport...

    4 pagini doc
  • Imagine document Casa de vinuri Pietroasa

    Casa de vinuri Pietroasa

    Referat / Agronomie / Liceu

    Casa de vinuri Pietroasa este din judetul Buzau. Tinand seama de conditiile de maxima favorabilitate culturii vitei de vie in anul 376 e. n- cand regale vizigot Atamaric a ascuns comoara closca cu puii de aur la Pietroasa, un alt tezaur viile erau prezente pe dealurile insorite din zona...

    5 pagini doc
  • Imagine document Importanța industriei agroalimentare

    Importanța industriei agroalimentare

    Referat / Agronomie / Liceu

    Industria agroalimentara este impartita pe mai multe ramuri Industria morariritul si a panificatiei Industria zaharului Industria amidonului Industria glucozei Industria produselor zaharoase Industria uleiurilor Industria grasimilor vegetale si animale Industria bauturilor Industria...

    13 pagini doc
  • Imagine document Procesul tehnologic de obținere a compotului asortat

    Procesul tehnologic de obținere a compotului asortat

    Referat / Agronomie / Liceu

    Compoturile de fructe reprezinta o forma principala de conservare a fructelor, deoarece adaosul de sirop de zahar determina o imbunatatire simtitoare a calitatii produsului si in acelasi timp permite consumarea sa ca produs gata preparat. Tehnologia moderna de fabricare a compoturilor...

    19 pagini doc Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Tehnici de conservare a cărnii prin frig

    Tehnici de conservare a cărnii prin frig

    Referat / Agronomie / Liceu

    In istoria frigului artificial, anul 1755-cand William Cullen a realizat un aparat de produs gheata artificiala prin evaporarea apei la presiune scazuta-poate fi considerat ca anul de nastere al frigului artificial. Fara a intra in detalii, este util de aratat principalele etape in...

    19 pagini doc
  • Imagine document Produse Zaharoase

    Produse Zaharoase

    Referat / Agronomie / Liceu

    Produsele obtinute pe baza de amidon, glucoza, miere, zahar se numesc produse zaharoase sau dulciuri. Acestea sunt mult apreciate de consumatori datorita valorii energetice ridicate si proprietatilor psiho-senzoriale de gust, aroma si culoare. Continutul ridicat de substanta uscata...

    12 pagini doc
  • Imagine document Controlul sanitar veterinar al cărnii de porc și al mezelulilor

    Controlul sanitar veterinar al cărnii de porc și al mezelulilor

    Proiect / Agronomie / Liceu

    Notiunea de carne : Sub denumirea de carne se intelege tesutul muscular animalului taiat,impreuna cu tesuturile cu care se afla in conexiune naturala: grasimi, oase, tendoane, aponevroze ,tesut conjunctiv,nervi,ganglioni limfatici. Celelalte parti comestibile din corpul animalelor...

    16 pagini docx
  • Imagine document Procesul tehnologic de obținere a 50 kg Mini-saleuri cu susan

    Procesul tehnologic de obținere a 50 kg Mini-saleuri cu susan

    Atestat / Agronomie / Liceu

    Patiseria este arta care ne invata cum sa pregatim preparate gustoase si cum sa le prezentam cat mai agreabil, pentru satisfacerea simturilor: olfactiv, vizual si gustativ, stimuland astfel digestia. Aceasta arta trebuie realizata dupa anumite reguli stabilite in mod stiintific,...

    24 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Comportamentul consumatorului privind consumul de carne pe piața din Slobozia

    Comportamentul consumatorului privind consumul de carne pe piața din Slobozia

    Atestat / Agronomie / Liceu

    Marketingul urmărește, prin funcțiile sale ca orice activitatea economică să genereze și să fie fundamentată de creșterea eficienței economice și satisfacerea superioară a nevoilor de consum. „Locul” pe care se finalizează și se valorifică activitatea economică și orice inițiativă în...

    20 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • Imagine document Plantarea pomilor fructiferi altoiți

    Plantarea pomilor fructiferi altoiți

    Atestat / Agronomie / Liceu

    ARGUMENT Mi- am ales această temă deoarece doresc să aflu mai multe informații despre plantarea pomilor fructiferi. Plantarea pomilor este una din lucrările principale de care depinde prinderea și dezvoltarea lor mai târziu. Proiectul meu este structurat astfel : Capitolul I -...

    18 pagini docx Cuprins Bibliografie
  • 1(current)
  • 2
  • »
Sus!